Eski AK Partili Milletvekili Cuma İçten ve ailesi virüse yakalandı

AK Parti eski Diyarbakır Milletvekillerinden Cuma İçten, eşi ve çocukları koronavirüse yakalandı. İçten'in babasının koronavirüs nedeniyle ölenler arasında olduğu belirlendi

Google Haberlere Abone ol
Eski AK Partili vekil ve ailesi virüse yakalandı

AK Parti Eski Diyarbakır Milletvekillerinden Cuma İçten koronavirüse yakalandı. Babası geçtiğimiz günlerde koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden Cuma İçten'in eşi ve çocuklarında da virüs çıktığı öğrenildi. 

Cuma İçten kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Değerli gönül dostları, bugün yapılan kontrollerde benim eşimin ve kızımın KORANAVİRÜS testleri pozitif çıkmıştır. Tedaviye başladık, sevenlerimizin telefon ve mesajlarına yetişemediğim için özür, her birinize tek tek teşekkürler, dualarınız ile bu süreci atlatacağız." dedi. 

24. Dönem Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in kayınbabası Hüseyin Demir koronavirüs tespitinden sonra hayatını kaybetmişti. 

Demir'in ölümünden sonra Cuma İçten, eşi ve kızında yapılan testler sonrasında Covid-19 testi pozitif çıktı.

Şu anda Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nde Gençlik ve Spor Politika İzleme Kurulu Başkanı olan İçten, bugün yaptığı paylaşımda eşinin ve kızının test sonuçlarının da pozitif çıktığını duyurdu.

Kayınpederinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine temas çevresi de takibi alınmıştı.

CUMA İÇTEN KİMDİR?

Cuma İçten 1 Ocak 1973 tarihinde Diyarbakır'da doğdu.

Ailesi aslen Bingöl Genç’li olan Cuma İçten, evli ve dört çocuk babasıdır.

2001-2007 yıllarında Ak Parti İstanbul Eminönü/Fatih teşkilatlarının kurucu başkan yardımcılığı ve Fatih belediyesi meclis üyeliği görevlerinde bulundu.

12 Haziran 2011 yılında 24. Dönem Diyarbakır Milletvekili seçildi.

2013-2015 yılında Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı seçildi, 2011-2015 yıllarında İçişleri Komisyonu ile Milli Savunma Komisyon Üyelikleri görevlerini yürüttü. 

Yeni Medeniyet Stratejik düşünce hareketini kurdu ve hala başkanlığını yürütmektedir. Sivil Dayanışma platformunda (SDP) Başkan yardımcılığı, Türki gençlik konfederasyonunda ve Fatih sanayici ve iş adamları derneğinde yüksek istişare kurulu üyesi ayrıca Hak-genç genel başkan yardımcılığı görevlerini yürütmektedir. Asrın Yardımlaşma Derneği (ASYAAD) onursal başkanlığını yürütmektedir.

Orta derecede İngilizce ve Kurmanci bilen İçten, iyi derecede de Zazaca konuşuyor. İlk ve Orta eğitimini Diyarbakır’da tamamladıktan sonra ABD Newport Internatıonal Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede, Uluslararası Dış Ticaret alanında Yüksek Lisansını tamamladı. Cuma İçten; eğitim , bilişim, yatırım uzmanıdır.

Yorumlar