Esirleri taşıyan uçak düştü, kurtulan yok

Ukraynalı esirlerin içinde bulunduğu Rusya'ya ait uçak henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı düştü. Uçaktaki esirlerin tamamının öldüğü belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Esirleri taşıyan uçak düştü, kurtulan yok

Rusya'nın Belgorod kentinde, Ukrayna sınırına yakın bir bölgede, 'Ilyushin Il-76' tipi bir askeri nakliye uçağı düştü. Belgorod Bölge Valisi, uçakta bulunan tüm kişilerin hayatını kaybettiğini doğruladı.

Rusya Savunma Bakanlığı'na göre, uçakta esir takası amacıyla 65 Ukraynalı savaş esiri, altı mürettebat ve üç diğer kişi bulunuyordu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, uçağın Ukrayna tarafından düşürüldüğünü iddia etti. Rus milletvekili ve emekli asker Andrei Kartapolov, uçağın üç füze ile hedef alındığını ve bu füzelerin Batı'nın Ukrayna'ya sağladığı tipte olduğunu öne sürdü.

Kartapolov, Ukrayna'nın esirlerin teslimi hakkında bilgilendirildiğini, ancak uçağın IRIS-T ya da Patriot uçaksavar füze sistemleriyle düşürüldüğünü ileri sürdü. Bu iddiaların doğruluğu henüz kesinleşmemiş olup, incelemeler devam etmektedir.

KAZANIN ARDINDAN GELİŞMELER

Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, olay yerinde incelemelerde bulunacaklarını ve inceleme ekiplerinin, acil durum çalışanlarının olay yerinde olduğunu açıkladı.

Il-76 tipi askeri nakliye uçakları, askeri kuvvetler tarafından yük, askeri ekipman ve silah taşımak için kullanılıyor. Belgorod, son aylarda Ukrayna'nın saldırılarının hedefi olmuştu.

Yorumlar