Eşinin terk ettiği kadın çocuklarıyla iş kurdu

Eşi tarafından 15 yıl önce terk edilen 54 yaşındaki Hanım Yüksekdağ, 2 oğlu ile birlikte Diyarbakır Bismil'deki evinin bir odasını atölyeye çevirdi. Haftada bin çift eldiven üreten aile ürettikleri ürünleri Diyarbakır'ın yanı sıra İstanbul, İzmir ve Denizli'deki müşterilerine satıyor.

Google Haberlere Abone ol
Eşinin terk ettiği kadın çocuklarıyla iş kurdu

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşayan Hanım Yüksedağ, 15 yıl önce eşiyle birlikte iş eldiveni üretip satmaya başladı. Ancak Yüksekdağ, eşi tarafından aynı dönemde terk edildi.

Tam bu sırada çocuklarıyla ortada kalan Yüksedağ, çocukları ile geçimini sağlayabilmek için iş eldiveni üretimini devam ettirdi.

Çocuklarıyla birlikte eldiven üreterek geçimini sağlayan Yüksekdağ, daha sonra akrabalarına ait toprak evin bir odasını atölyeye çevirdi. 

İşini devam ettirmek için teknonojiden faydalanmak isteyen Yüksekdağ, eşinin kendisini terk ettikten sonra işini devam ettirdiğini söyledi. Yüksekdağ, "Eldiven dikim işine kocamla beraber başladık. Bizi terk ettikten sonra işi bırakmadım. Çocuklarımla beraber devam ediyoruz. Yaklaşık 15 yıldır bu işi yapıyoruz. Diyarbakır, İstanbul, Denizli gibi illere gönderiyoruz. Günde 200 çift eldiven dikiyoruz. 2 dikiş bir de pres makinemiz var. İmkanımız olsa işimizi büyütüp, daha güzel bir yerde bu işe devam ederiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar