Eşini üniversiteye alan rektör görevden alındı

Eşini şartları uyan bir bölüme ilan yoluyla almakla suçlanan Pammukale Üniversitesi rektörü görevden alındı.

Google Haberlere Abone ol
Eşini üniversiteye alan rektör görevden alındı

YÖK, Pamukkale Üniversitesi rektörünü görevden uzaklaştırdı.

YÖK'ten yapılan açıklamada, "Yükseköğretim Genel Kurulunun 10.08.2020 tarihli toplantısında, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkında Yüksek Denetleme Kurulu'nun raporu görüşülmüş ve Prof. Dr.Bağ görevinden uzaklaştırılmıştır." denildi.

Rektör Hüseyin Bağ, ünivresiteye akademisyen alımı yapmak için çıkılan ilanda, eşinin şartlarını taşıyan bir duyuru yaptığı, bu yolla eşini rektörü olduğu üniversiteye almakla suçlanıyordu. 

Eşine özel kadro açmakla suçlanan Bağ hakkında Yükseköğretim Kurulu tarafından soruşturma başlatılmıştı. 

YÖK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünce 7 Temmuz 2020'de öğretim görevlisi kadrosu için ilana çıkıldığı anımsatıldı. Rektör Bağ, Personel Daire Başkanlığı kadrosu için ilan açmıştı. Kriterleri karşılayan ve başvuran tek kişi rektörün eşi Derya Bağ olmuştu.

"GÜVENİLİRLİĞİ ZEDELENDİ"

Açıklamada, "İlanda özel şartların kişiye özel olarak belirlenerek rektörün eşini tarif eder şekilde olması nedeniyle; Yükseköğretimin teamül ve etik ilkeleri ile bağdaşmayacak nitelikte davranışları ile güvenirliği zedelenen rektör hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 7 Ağustos tarihli talimatı ile Yükseköğretim Denetleme Kurulunca soruşturma yapılması uygun bulunmuştur" bilgisi verildi.

HÜSEYİN BAĞ KİMDİR?

Hüseyin Bağ 1967 yılında Denizli'de dünyaya geldi. Biyokimya profesörü olan Bağ 2017'den beri Pamukkale Üniversitesi rektörüdür.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden kimya öğretmeni olarak mezun oldu.

YL ve doktorasını Gazi Üniversitesi'nde tamamladı. Akademik kariyerine 1994 yılında Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünde başladı. Daha sonra Pamukkale Üniversitesi'nde akademik kariyerini sürdürdü.

2009'profesör olurken 2017'de üniverside rektör oldu[1] Rektörlük görevinde eşine idari görevler tahsis etmesiyle gündeme gelip nepotizmle eleştirildi.

Detaylar Geliyor...

 ORMANI ATEŞE VEREN PKK'LILAR KAMERADA

 

Yorumlar

Yürekten tebrik Gerçekten helal olsun, bu şekilde kimseye göz açtırmasın önümüzdeki seçimlerde oyum bir kez daha AK Parti'ye.
Ne yapsalar beğenmezsiniz Göstermelikmiş, ne yapsınlar daha?? Pardon da yerel seçimlerde muhalefet partilerinde yaşanan rezaleti bütün Türkiye gördü. Antalya'da yedi sülalesini üniversiteye dolduran adam gitti CHP'den milletvekili oldu.
Ad yok Göstermelik haha
Tebrikler! Hükümeti bu konuda kesinlikle tebrik ediyorum. İnşallah devamı gelir de memlekette gerçekten liyakat, hakkaniyet ve adalet duyguları pekişir.
Yasin İsabet olmuş böyle yaratıklar yüzünden bütün müslümanlar töhmet altında kalıyor, hükümet bu tiplere özellikle dikkat etmeli...!!!