Eşini intihara sürüklediği öne sürülen kocanın yargılanması

- Eskişehir'de yaşamına son veren eşini "intihara sürüklediği" iddia edilen kişinin yargılandığı duruşmada tanık olarak dinlenen ailenin ortak arkadaşı kadın, maktulün kocasından sürekli şiddet gördüğünü öne sürdü - Mütalaada bulunan savcı, sanığın, suçunun "Eşini intihara yönlendirme, yardım etme" değil kötü muamele olduğundan, 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti

Google Haberlere Abone ol
Eşini intihara sürüklediği öne sürülen kocanın yargılanması

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de yaklaşık 2 yıl önce yaşamına son veren eşini ''intihara sürüklediği'' iddia edilen kişinin yargılanmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına maktul Şemiye Budak'ın (50) tutuksuz yargılanan kocası Erhan B. (53) katılmadı. Maktulun kardeşi Erbil Civelek'in katıldığı duruşmada tanık olarak dinlenen Asuman Yılmaz, Şemiye Budak'ın liseden, eşi Erhan B'nin ise ortaokuldan arkadaşı olduğunu belirterek, maktulün kendisiyle sürekli dertleştiğini ve eşinden şiddet gördüğünü söylediğini iddia etti.

Şemiye Budak'ın darp izlerini kendisine gösterdiğini anlatan Yılmaz, "Vücudunda morluklar vardı. Bir kez çıkan tartışmada eşi çenesini sıkıştırmış ve konuşma güçlüğü çekiyordu. Yine başka bir zaman kulağına aldığı darbe sonucu doktora gitmişti. Doktor ne olduğunu sorduğunda da eşinden korktuğu için doğruyu söylememiş ve kulağına top geldiğini söylemiş. Ben Şemiye'yi intihara meyilli bir kişi olarak görmüyordum. Ancak zaman zaman 'Allah'tan korkmasam intihar ederdim' diye söylediği oluyordu. Erhan'ın bir başkasıyla gönül ilişkisi olduğunu zaman zaman anlatıyordu." ifadelerini kullandı.

Dosya hakkında mütalaada bulunan savcı, sanığın suçunun "İntihara yönlendirme, yardım etme" değil eşe kötü muamele olduğunu, bu yüzden bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Sanığın mevcut halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 21 Nisan'a erteledi.

- Olay

Şemiye Budak, 1 Mart 2015'te kendisini bıçakla yaraladıktan sonra Kırmızıtoprak Mahallesi'ndeki Kanlıkavak Parkı yanından geçen Porsuk Çayı'na atlamış ve olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Kadının eşi Erhan B. hakkında ''intihara sürükleme'' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Tutuksuz sanık Erhan B, üzerine atılan suçlamaları kabul etmemişti.

Yorumlar