"Esenler'den Yüksekova'ya Kadın Dayanışması" programı

- Başbakan Yardımcısı Işık: - "Bu ülkenin her bir karışında, her birimizin eşit hakkı var. Benim Yüksekova'da ne kadar hakkım varsa, sizin de İstanbul'da, Çanakkale'de o kadar hakkınız var. Niye? Aynı milletin evlatlarıyız. Aynı ortak duygu birlikteliğine sahibiz. Aynı tarihe sahibiz, aynı kültürel ve medeniyet kodlarına sahibiz. Onun için artık bizim için 'şucu', 'bucu' ayrımı önemli değil. Her birimiz bu ülkenin eşit vatandaşlarıyız ve her birimiz bu ülkede eşit hakka sahip insanlarız" - "Yüksekova ve bölgede çok büyük sıkıntılar yaşandı ama acıyı en çok çekenler de kadınlarımız oldu. Bir taraftan zorla dağa kaçırılan çocukların verdiği tarifsiz acı, bir taraftan terörün oluşturduğu o ağır baskı ortamı, diğer taraftan bunun getirdiği ekonomik zorluklar ve bu zorluklarla da en fazla baş etmesi gereken insanımız kadınlarımız oldu. Allah'a hamdolsun şu anda bölgede çok güzel bir hava var. Yani bahar havası artık bölgede tamamen kendisini hissettiriyor"

Google Haberlere Abone ol
"Esenler'den Yüksekova'ya Kadın Dayanışması" programı

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Bu ülkenin her bir karışında, her birimizin eşit hakkı var. Benim Yüksekova'da ne kadar hakkım varsa, sizin de İstanbul'da, Çanakkale'de o kadar hakkınız var. Niye? Aynı milletin evlatlarıyız. Aynı ortak duygu birlikteliğine sahibiz. Aynı tarihe sahibiz, aynı kültürel ve medeniyet kodlarına sahibiz. Onun için artık bizim için 'şucu', 'bucu' ayrımı önemli değil. Her birimiz bu ülkenin eşit vatandaşlarıyız ve her birimiz bu ülkede eşit hakka sahip insanlarız." dedi.

Başbakan Yardımcısı Işık, Yüksekova Aile Destek Merkezi'nden gelen 100 kursiyer kadın ile buluştu.

Esenler'de bir otelde gerçekleşen buluşmada konuşan Işık, programın gerçekleşmesinde emeği olan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'ya teşekkür ederek, kursiyerlerin Yüksekova'ya güzel hatıralarla döneceğini umduğunu söyledi.

İstanbul'un bir dünya şehri olduğunu dile getiren Işık, "Yüksekova ve bölge çok acılar çekti. Maalesef terörden dolayı bölge çok uzun süre sadece ölümlerle anıldı, sadece terör eylemleriyle anıldı, sadece şehit haberleriyle anıldı. Ben ilk Yüksekova'ya geldiğimde, 'Cenab-ı Allah'ın verdiği bu kadar güzellikler varken, sadece acılar mı ön plana çıkar, sadece geleceğe yönelik endişe mi ön plana çıkar, bu kadar güzel bir şehirde ön plana çıkması gereken başka bir şey yok mu?' diye inanın çok kendi kendime üzülmüştüm." ifadelerini kullandı.

Işık, bölgenin çok acılar çektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Yüksekova ve bölgede çok büyük sıkıntılar yaşandı ama acıyı en çok çekenler de kadınlarımız oldu. Bir taraftan zorla dağa kaçırılan çocukların verdiği tarifsiz acı, bir taraftan terörün oluşturduğu o ağır baskı ortamı, diğer taraftan bunun getirdiği ekonomik zorluklar ve bu zorluklarla da en fazla baş etmesi gereken insanımız kadınlarımız oldu. Allah'a hamdolsun şu anda bölgede çok güzel bir hava var. Yani bahar havası artık bölgede tamamen kendisini hissettiriyor. Bölgenin terörden tamamen temizlenmesi ve bölgenin terörle, acıyla, gözyaşıyla değil bütün o tabii güzellikleriyle, kültürel birikimiyle, gastronomisiyle, her güzelliğiyle birlikte anılmasının zamanı geldi. Bu noktada bizler özellikle elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bakınız bundan 10-15 sene önce, 'Yüksekova'ya havaalanı yapılacak' denseydi kimse inanmazdı. Sizler normal şartlarda Yüksekova'dan İstanbul'a bir otobüs yolculuğu yapmak isteseniz, herhalde 10 yıl önce 30-36 saatten önce gelemezdiniz, zaten o arada çekeceğiniz eziyet, sıkıntı ve yorgunluk da cabası ama şimdi hemen evinizden 3-5 kilometreye havaalanına ulaştınız, havaalanından da 2.5 saatlik bir uçak yolculuğuyla da İstanbul'a geldiniz. Dolayısıyla bu, bu ülkenin en çok, önemli değerlerinin, gelirlerinin hizmete dönüştürülmesinin göstergelerinden biridir, Yüksekova Havaalanı."


- "Bu ülkenin her bir karışında, her birimizin eşit hakkı var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, havaalanı yapılması noktasında teşekkürlerini ileten Işık, terör örgütü PKK'nın eylem yaptığı bir dönemde projenin hayata geçirildiğini belirterek, "Dönemin Ulaştırma Bakanı, şu anki Başbakanımız da bu projede en çok emek sarf edenlerden bir tanesi, hatta birincisi. Bugün Allah'a hamdolsun uzaklar yakın oldu." dedi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ülkede yaşayan herkesin birbiri üzerinde haklarının bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Bu ülkenin her bir karışında, her birimizin eşit hakkı var. Benim Yüksekova'da ne kadar hakkım varsa, sizin de İstanbul'da, Çanakkale'de o kadar hakkınız var. Niye? Aynı milletin evlatlarıyız. Aynı ortak duygu birlikteliğine sahibiz. Aynı tarihe sahibiz, aynı kültürel ve medeniyet kodlarına sahibiz. Onun için artık bizim için 'şucu', 'bucu' ayrımı önemli değil. Her birimiz bu ülkenin eşit vatandaşlarıyız ve her birimiz bu ülkede eşit hakka sahip insanlarız. İstanbul'a ilk defa gelen hanımefendilerin tarifi imkansız mutluluklar yaşayacağına inanıyorum. İstanbul sadece 'Ben bu toprakların insanıyım' diyenlerin değil, dünyada 'Görmek istediğiniz en önemli şehir hangisidir?' denildiğinde ilk üçe giren bir şehirdir. Günün sonunda göreceksiniz ki, ecdat bize çok güzel bir şehir bırakmış, ecdat bize çok ağır bedeller ödeyerek çok güzel bir ülke bırakmış. Bu ülkeye birlikte sahip çıkmalıyız. Bu ülkenin geleceğine birlikte katkı sunmalıyız. Kadınlarımız, özellikle ülkenin geleceği için bana göre erkeklerden daha hassastır. Çünkü Allah'ın verdiği o annelik duygusu, her şeyin çocukları için daha güzel olmasını istemek gibi tabii talebi oluşturur."

Işık, davetlerine icabet ettikleri için Yüksekova Aile Destek Merkezi Müdürü Zübeyde Özcan ve kursiyerlere teşekkürlerini sundu.

Esenler Belediye Başkanı Göksu, Başbakan Yardımcısı Işık ve Yüksekova Aile Destek Merkezi Müdürü Özcan'a hediye takdim etti.

Kursiyer kadınlar, İstanbul'un tarihi yerlerini gezdikten sonra Çanakkale'ye de bir ziyaret gerçekleştirecek.









Yorumlar