Esenler Film Günleri başladı

Etkinlik kapsamında bu yılki Onur Ödülleri Oscarlı yönetmen Jim Sheridan'a ve Türk sineması emekçilerinden kurgucu Mevlüt Koçak'a takdim edildi

Google Haberlere Abone ol
Esenler Film Günleri başladı

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 3. kez sinemaseverlerle buluşan "Esenler Film Günleri", Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı.

Sunuculuğunu Kadir Çöpdemir'in üstlendiği programda daha önce gerçekletirilen Esenler Film Günleri'yle ilgili video gösterimlerinin yanı sıra kısa film yarışması jürileri, finalist filmler, yapım destek jüri üyeleri ve finalist projeler tanıtıldı.

Açılışta Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı ve bu yıl "Beyaz Perdenin Çocukları" temasıyla gerçekleştirilecek etkinliğin danışmanlığını üstlenen sinema yazarı Suat Köçer konukları selamlayarak, kısa bir açılış konuşması yaptı.

Programa konuk olan TRT Sinema Müdürü Faruk Güven de etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Biz de TRT olarak bu tarz etkinliklere katıldığımızda mutlu oluyoruz. Bu tarz yerlerde izleyicileri görünce bizdeki heves de artıyor. Bu işlere devam edelim. Çok güzel şeyler çıkıyor. Bu yıl Oscarlı bir yönetmen de var. Daha ne olsun?" değerlendirmesinde bulundu.

3. Esenler Film Günleri'nin Onur Ödülü'ne değer görülen Oscarlı yönetmen Jim Sheridan'a ödülünü programda yönetmen ve yapımcı Atalay Taşdiken takdim etti.

Sheridan, konuşmasında programda bu kadar kadın izleyicileri ve çocukları bir arada görmekten dolayı mutlululuk duyduğunu ifade ederek, "Şu kapıdan girerken babamla beraber gittiğimiz küçük tiyatro salonunu hatırladım. Babam bir tiyatro grubu kurmuştu. Onunla beraber tiyatroda oynayarak aslında başladım bu işe. Orada oyunculuğun, performansın ne olduğunu gördüm. Sizlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Bu yıl diğer Onur Ödülü'nün sahibi Türk sineması emekçilerinden kurgucu Mevlüt Koçak da yaklaşık 500 filmin kurgusuna imza attığını belirterek, "Bugüne kadar birçok ödül aldım. 52 yıldır sinemanın içindeyim. Sinemanın tozunu yutanlardanım. Burada bana verilecek olan onur ödülünün, diğer ödüllerimin arasında onurlu bir şekilde duracağına söz veriyorum ve burada olmaktan dolayı mutluluk ve gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

3. Esenler Film Günleri'nin Emek Ödülü ise Türk sinemasında birçok yapımda kuaför ve makyöz olarak yer alan Suzan Kardeş'e, oyuncu Ayşen İnci tarafından takdim edildi.

Kardeş de "Esenler Belediyesine binlerce kez teşekkür ediyorum. Sinemaya emek vermek, böyle bir organizasyon düzenlemek kolay bir iş değil. Bugüne kadar camiaya sunduğum tüm katkılar da helal olsun. Herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Suzan Kardeş, mini bir konser verdi.

Bugünden itibaren 15 Kasım'a kadar devam edecek etkinliğe ilişkin detaylı bilgilere "www.esenlerfilmgunleri.com" adresinden ulaşılabilecek.

Yorumlar