Esed'den dikkat çeken ziyaret, Türk üssüne 15 km mesafede

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in Suriye görüşmesi için bir araya geldiği sıralarda Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'den dikkat çeken bir ziyaret gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Esed'den dikkat çeken ziyaret, Türk üssüne 15 km mesafede

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'de yaşanan gelişmeleri görüşmek üzere bir araya geldiği sıralarda dikkat çeken bir ziyarette bulundu. 

ABD ile varılan mutabakatın görüşüleceği ziyaret öncesinde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, iç çatışmaların yaşandığı İdlib'i ziyaret etti.

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Beşşar Esed'in, İdlib'in güneyinde yer alan Al Habit kasabasında askerlerle selamlaştığı görüntüler Suriye devlet televizyonundan yayınlandı. Devlet televizyonu, Suriye liderinin 'cephe hattında askerlerle bir araya geldiğini duyurdu. Esad, iç savaşın patlak verdiği 2011'den bu yana İdlib bölgesini ilk kez ziyaret ediyor.

TÜRK GÖZLEM ÜSSÜNE 15 KM UZAKLIKTA

2011 yılından bu yana iç savaşa sahne olan ve geçtiğimiz ay Rusya ile rejim askerlerinin saldırılarıyla sürekli gündeme gelen İdlib'de bugün hareketlilik yaşandı. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, İdlib'in en güneyindeki Türk gözlem noktasına 15 kilometre yakınlıktaki Hobait'i ziyaret etti.

Yorumlar