Esed, Rus desteğiyle Akdeniz'de petrol aramaya başladı

Esed rejimi 2011 yılından bu yana devam eden iç savaşın devam ettiği ülkesinde sivilleri katletmeye devam ederken aynı zamanda Rusya'nın desteğiyle Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Esed, Rus desteğiyle Akdeniz'de petrol aramaya başladı

İdlib'de binlerce sivilin üzerine Astana mutabakatına rağmen bomba yağdıran Esed rejimi şimdi de Doğu Akdeniz'de kendini gösterdi.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bir yandan, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İtalya, ABD, Fransa ve diğerleri bir yandan Akdeniz'deki doğal kaynakları bulmaya kilitlenmişken, ülkesindeki sivil ölümlere aldırmayan Esed rejimi de Doğu Akdeniz'de doğal gaz ve petrol aramaya başladı.

Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İsrail ve Mısır, Türkiye'ye karşı cephe alarak Akdeniz'deki kaynakları tek başına bulmayı amaçlarken Türkiye'nin attığı adımlarla çaresiz kaldılar. Ülkeler Doğu Akdeniz'deki petrol ve doğalgaz kaynaklarından faydalanmak için sondaj çalışmalarını sürürken iç savaştaki Suriye, "Bende varım" dedi. Rusya'nın desteğini alan Esed rejimi çalışmalara başladığını duyurdu.

RUS DESTEKLİ ESAD SONDAJI

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, Suriye'nin de Rus şirketlerle Doğu Akdeniz'de petrol ve gaz arama çalışmalarına başladığını açıkladı.

Yorumlar