Esed rejiminin İdlib'e yönelik kimyasal silah saldırısı

- Bosna'daki savaşta çocuklarını kaybeden ebeveynlerin kurduğu Kuşatma Altındaki Saraybosna'da Öldürülen Çocukların Aileleri Derneği Başkanı Grabovica: - "Suriye'de yaşananlar acılarımızı tazeliyor. Bunu kelimelerle anlatmak çok zor. Bu duyguyu ancak benzer şeyleri yaşayanlar anlar"

Google Haberlere Abone ol
Esed rejiminin İdlib'e yönelik kimyasal silah saldırısı

SARAYBOSNA (AA) - Bosna'daki savaşta (1992-1995) çocuklarını kaybeden ebeveynlerin kurduğu Kuşatma Altındaki Saraybosna'da Öldürülen Çocukların Aileleri Derneği Başkanı Fikret Grabovica, Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine bu sabah düzenlediği kimyasal saldırıya ilişkin, "Suriye'de yaşananlar, acılarımızı tazeliyor. Bunu kelimelerle anlatmak çok zor." dedi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Grabovica, Bosna'daki savaşta başkent Saraybosna'nın üç buçuk yıl boyunca kuşatma altında kaldığını anımsatarak, kuşatma altındaki Saraybosna'da çocuklarını kaybeden ailelerin bugün Suriyeli ailelerin acısını paylaştığını söyledi.

İdlib'deki kimyasal saldırının Bosna Hersekli kurban yakınlarına geçmişi hatırlattığını vurgulayan Grabovica, "Suriye'de yaşananlar, acılarımızı tazeliyor. Bunu kelimelerle anlatmak çok zor. Bu duyguyu ancak benzer şeyleri yaşayanlar anlar." ifadesini kullandı.

Grabovica, Suriye'de yaşanan zulmün bir an önce sona ermesini dilediklerini, geçmişte Bosna'daki savaşı durdurmayarak hata yapan uluslararası toplumun, bugün Suriye'de yaşananlardan da sorumlu olduğunu dile getirdi.

Uluslararası toplumun, kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini kaydeden Grabovica, "Birleşmiş Milletler'in (BM) birçok sözleşmesinde çocukların korunmasına yönelik maddeler var ancak buna rağmen bakın neler yaşanıyor. Uluslararası toplum, Esed'in bu tarz saldırıları yapmasına izin verdiği için sorumludur." dedi.

Sırp güçlerinin 44 ay boyunca kuşatma altında tuttuğu Saraybosna'da bin 600'u çocuk olmak üzere 10 binden fazla sivil yaşamını yitirmişti.

Yorumlar