Esed rejimi terör örgütü YPG ile diyaloğu durdurdu

Terör örgütü YPG/PKK ile görüşmeler yürüten Esed rejimi, terör örgütünün sürekli taraf ve fikir değiştirmesi nedeniyle diyaloğun durdurulduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Esed rejimi terör örgütü YPG ile diyaloğu durdurdu

Suriye'de işgal ettiği alanlarda tutunabilmek için bir ABD, bir Rusya ile işbirliği yapan terör örgütü YPG/PKK/PYD çok sıkıştığı zaman ise Esed rejimine sığınıyor.

Her zora sıkıştığında rejimin yanına koşan terör örgütü YPG, Esad rejimi tarafından bir kez daha reddedildi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, terör örgütü ile yürütülen görüşmelerle ilgili olarak Russia Today televizyonuna konuştu.

Suriye Ulusal Güvenlik Ofisi Şefi Ali Memlük'ün kısa süre önce terör örgütü ile yapılan müzakereler kapsamında Kamışlı'yı ziyaret ettiğini kaydeden Muallim, Memlük'ün bölgedeki güvenlik önlemleri ve askeri hazırlıklar hakkında bilgi aldığına dair haberleri doğruladı.

MUALLİM: YPG İSTİKRARSIZ

Terör örgütü ile yapılan görüşmelerin durdurulduğunu kaydeden Muallim, "Görüşmeler, ABD'yle Kürtler arasındaki ilişkilerde yaşanan dalgalanmalar nedeniyle istenen siyasi seviyeye ulaşmadı." dedi. ABD'nin sık sık "Kürt güçlerden kurtulacaklarını" söylediğini kaydeden Muallim, "Bir başka gün kurtulmayacaklarını söylüyorlar. Bu nedenle Kürt güçlerle diyalog durduruldu." ifadelerini kullandı.

Muallim, YPG'nin istikrarlı bir politikası olmadığının altını çizdi.

Yorumlar