Esed rejimi havaalanlarını boşalttı

ABD'nin füzeli saldırı tehditleri üzerine Beşşar Esed rejiminin havaalanları ile askeri üsleri boşlattığı belirtiliyro. Öte yandan Trump'ın 48 saat içinde vereceğini söylediği karardan henüz bir ses yokken, Pentgagon Trump'ın Suriye'ye yönelik tehditlerini sahiplenmedi.

Google Haberlere Abone ol
Esed rejimi havaalanlarını boşalttı

Beşşar Esed rejiminin Doğu Guta'da kimyasal silahlı saldırı düzenlemesinin yankıları devam ediyor. Esed'e yönelik saldırı düzenleyeceğini günler öncesinden duyuran ABD Başkanı Donald Trump'tan tehdit dolu açıklamalar geliyor ancak şu ana kadar herhangi bir saldırı düzenlenmedi. Öte yandan Trump'ın Esed rejimine yönelik tehditleri Pentagon tarafından sahiplenilmedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esad rejimine bağlı güçlerin olası bir ABD müdahalesi öncesinde ülkedeki havaalanlarını ve askeri üsleri boşalttığını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump, bugün attığı tweette "Hazır ol Rusya, füzelerimiz geliyor" ifadelerini kullanmıştı. Associated Press dün servis ettiği haberinde, Suriye ordusu ve müttefiklerinin olası Amerikan müdahalesine karşı ülke çapında alarma geçtiğini duyurmuştu

ABD İLE RUSYA ARASINDA FÜZELİ RESTLEŞME

ABD Başkanı Donald Trump, Doğu Guta'daki kimyasal saldırı iddialarının ABD'nin Suriye'ye askeri operasyon düzenleme ihtimaliyle ilgili çok sert bir açıklama yaptı. Trump'ın Twitter hesabından yaptığı " Rusya, Suriye'ye atacağımız füzeleri vuracakmış. Hazır ol Rusya çünkü hoş, yeni ve 'akıllı' füzelerimiz geliyor. Halkını gazla öldüren bir hayvanla ortak olmamalısın" açıklamasına Rusya'dan yanıt gecikmedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova, "Akıllı füzelerin, birkaç yıldır kendi topraklarında uluslararası terörle mücadele eden meşru hükümete doğru değil, teröristlerin bulunduğu tarafa doğru uçması gerekir" dedi.

Zaharova şu şekilde devam etti: "Kimyasal Silah Yasaklanması Örgütü uzmanları, şimdi akıllı füzelerin kimyasal silah saldırısının tüm kanıtlarını yok edeceğini söylemedi mi? Ya da amaç uluslararası uzmanların kanıt olarak hiçbir şey bulamaması için akıllı füzelerle provokasyonun kanıtlarını hızlıca yok etmek mi?"

Trump, daha sonra ikinci bir açıklama yaparak; "Rusya ile ilişkilerimiz hiç olmadığı kadar kötü ve bu Soğuk Savaş'ı da içeriyor. Bunun hiçbir nedeni yok. Rusya ekonomisine yardım etmemize ihtiyaç duyuyor, yapması çok kolay bir şey ve birlikte çalışmak için tüm uluslara ihtiyacımız var. Silah yarışını durduralım mı? yorumunu yaptı. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk yaptığı tehditvari açıklamanın ardından gelen "Silahlanma yarışını bırakalım mı? paylaşımına ise, Zaharova, "Harika fikir, Amerika'nın kimyasal silahlanmasıyla başlayalım" yorumunu yaptı. 

Yorumlar

ihsan böyle bağıra bağıra müdahalemi olur saçma oyun tiyatro habersiz vursana esadı sarayında gebertsene