Esed: Afrin'e girenler rejime bağlı

Beşar Esed, Afrin'e giden güçlerin rejime bağlı olduğunu açıkladı. Esed, "Güçlerimizin Afrin kentine girmesi oldukça normaldir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Esed: Afrin'e girenler rejime bağlı

Esed Afrin'e giden güçlerin rejime bağlı olduğunu açıklayarak, "Güçlerimizin Afrin kentine girmesi oldukça normaldir. Yabancıların tehdidi söz konusu olunca tüm oluşumlar birlik olmak zorundadır. Suriye'deki bileşenlerin birlik olması gerekiyor" dedi. Esed'in bu açıklamaları ile Zeytin Dalı Harekatı'nı engellemek için terör örgütü PKK/PYD ile ilk kez çalıştığını itiraf etti.

İran'da Hamaney'in askeri danışmanı Tümgeneral Safevi Türkiye'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı bitirmesini beklediğini söyledi.

Esed ve İran Zeytin Dalı Harekatı'nı engellemek için çeşitli yollar denediler. Fakat Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun ciddi adımlar atması ile geri çekilen Esed ve İran bölgede bulunan diğer devletlerden ve kendilerine bağlı Haşbi Şabi gibi terör örgütlerini kullanarak Afrin operasyonunu sekteye uğratma çabaları başarısızlıkla sonuçlandı.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU UYARMIŞTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu iki hafta önce terör örgütü PKK/YPG ile Esed'ın anlaştığı iddialarına dair açıklamalarda bulunmuş, "Esed rejimi terör örgütü PKK/YPG'ye destek için gelirse, bizi durduramazlar" ifadelerini kullanmıştı.

Çavuşoğlu, "terör örgütü PKK/YPG ile kim mücadele ederse bizim için sorun yok. Rejim terör örgütü PKK/YPG'ye destek için gelirse bizi kimse durduramaz. Terör örgütü PKK/YPG'yi kim korursa bizim için terör örgütü PKK/YPG eşittir o grup veya ülkedir. Terör örgütü PKK/ YPG, Mehmetçik korkusuyla sürekli rejimi davet ediyor. Güven bunalımının sebebi ABD'dir. Bize verilen sözler tutulmadı" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Yorumlar