Eş cinayetine ağırlaştırılmış müebbet

- Ankara'da 18 Eylül 2016'da eşi Yeliz Yamar'ı pompalı tüfekle öldüren Aydın Yamar, "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Eş cinayetine ağırlaştırılmış müebbet

ANKARA (AA) - Ankara'da 18 Eylül 2016'da eşini pompalı tüfekle öldüren sanık, "ağırlaştırılmış müebbet" hapse mahkum edildi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, şikayetçiler ve sanık avukatı katıldı.

Bulunduğu Çankırı Cezaevinden telekonferansla bağlantı kurularak, savunması sorulan sanık Aydın Yamar (47), "Ben eşimi öldürmek istemedim. Hiçbir zaman da ona şiddet uygulamadım." dedi.

Sanık avukatı ise müvekkilinin ateş ederken "hedef şaşırdığını" öne sürdü ve "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanığı "eşi kasten öldürmek" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasına mahkum etti. Heyet, sanık hakkında takdiri indirim uygulamadı.

İddianamede Yeliz Yamar'ın, Aydın Yamar hakkında bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla dava açılmasının ardından evinden ayrıldığı ve kardeşinin evine yerleştiği belirtiliyordu.

Aydın Yamar'ın da 18 Eylül 2016'da buraya gelerek, müşterek çocuklarını gezmeye götürmek istediği, çocukları gezdirdikten sonra eşi ve onun eniştesiyle tartışmaya başladığı kaydedilen iddianamede, Yamar'ın, geldiği araçtan aldığı pompalı tüfekle Yeliz Yamar'a ateş ettiği bildiriliyordu.

Saçma taneleriyle yaralanan kadının, kemik kırığı ile iç organ delinmelerinden kaynaklı iç ve dış kanama nedeniyle öldüğü ifade edilen iddianamede, sanığın "eşi kasten öldürmek" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet" hapse çarptırılması isteniyordu.


Yorumlar