Erzurum'daki "ByLock" kullanıcısı eski memurun "FETÖ" davası

- FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu belirtilen tutuklu sanık eski memur Oktay Bayrak'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı - Sanık Bayrak: "Evimde bulunan ve Fetullah Gülen'in videosunun yer aldığı CD hakkında bilgim yoktu. Arama esnasında gördüm ve o zaman bilgim oldu"

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'daki "ByLock" kullanıcısı eski memurun "FETÖ" davası

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu belirtilen tutuklu sanık eski memur Oktay Bayrak'ın yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Oktay Bayrak ile avukatı Gündüz Güneş katıldı.

Kimlik tespiti sonrası savunması alınan Bayrak, Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK) 20 yıl memurluk yaptığını belirterek, görevi sürecinde görevini gereğince yerine getirdiği için hakkında hiçbir soruşturma açılmadığını söyledi.

Hiçbir terör örgütüyle bağlantısı olmadığını ileri süren Bayrak, FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan Erzurum Memurlar Derneğine iş yerine yakın olması dolayısıyla üye olduğunu savundu.

Bayrak, bu derneğe zaman zaman maç izlemeye gittiğini ifade ederek, söz konusu derneğin FETÖ ile bağlantısı olmadığını iddia etti.

FETÖ ile irtibatlı olduğu için kapatılan Ufuk Büro-Sen Sendikasına da tavsiyeler üzerine üye olduğunu ve tutuklanmadan önce üyelikten çıktığını dile getirerek, "Sendikanın da örgütle bağlantısının olduğunu bilmiyordum. Evimde bulunan ve Fetullah Gülen'in videosunun yer aldığı CD hakkında bilgim yoktu. Arama esnasında gördüm ve o zaman bilgim oldu. Evime ne zaman ve nasıl geldiğini bilmiyorum. Bank Asya'ya da kredi kartı çıkarabilmek için başvurum olmuştu. Bu bankayı seçme sebebim ise yıllık kart aidatı olmamasıdır." ifadelerini kullandı.

Bayrak, "ByLock" kullanıcısı olduğunun sorulması üzerine de "hacca gittiği dönemde yurt dışından iletişim sağlayabilmek amacıyla telefonuna 3 program yüklediğini" belirterek, bu programlardan birinin "ByLock" olabileceğini itiraf etti.

- Savcı, Bayrak'ın cezalandırılmasını istedi

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, toplanan delillere göre sanığın ByLock kullanıcısı olduğunu, FETÖ/PDY ile irtibatlı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan dernek ve sendikaya üye olduğunu ve Bank Asya'da hesap hareketlerinin bulunduğuna işaret etti.

Bu unsurların sanığın FETÖ/PDY üyesi olduğunu gösterdiğini aktaran savcı, Bayrak'ın "terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık avukatı Güneş ise savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma yapabilmek amacıyla ek süre talep etti.

Mahkeme heyeti, Bayrak'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, Güneş'in savunmasını hazırlayabilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Oktay Bayrak'ın FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme araçlarından "ByLock" kullanıcısı olduğu, örgüt ile irtibatlı olduğu için kapatılan Erzurum Memurlar Derneği ile Ufuk Büro-Sen sendikası üyesi olduğu belirtiliyor.

Bayrak'ın, örgütün finans kaynağı Bank Asya Katılım Bankası'nda yedi aynı hesabı ile kredi kartı olduğu ve bu hesaplardan birinin kapatıldığı, diğerlerinin aktif olduğu anlatılan iddianamede, sanığın evindeki aramada ise örgütün elebaşı Fethullah Gülen'in videosunun bulunduğu CD ele geçirildiğine işaret ediliyor.

İddianamede, bu sebeplerle Bayrak'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Yorumlar