Erzurum'da karla mücadele çalışmaları

- Büyükşehir Belediyesi, son 3 günde, 400 personel ve 128 iş makinesi ile karla mücadele çalışması yaparak bin 315 mahalle yolunu ulaşıma açtı - Kentte, 3 gün önce metrekareye 18,3 kilogram kar düşmesi nedeniyle kar kalınlığı 65 santimetreye ulaştı - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen: "Ana arterleri, ulaşımı daima açık tutmaya, vatandaşlarımızı rahat ettirmeye gayret ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da karla mücadele çalışmaları

ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesinin, kar yağışının etkili olduğu kentte son 3 günde kapanan bin 315 mahalle yolunu yeniden ulaşıma açtığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Belediyenin il genelindeki kar yağışının ardından "canla başla karla mücadele çalışması yaptığı" belirtildi.

Belediyenin kar timlerinin bin 540 mahalle ve 26 bin kilometrekarelik alandaki çetin kışla adeta savaştığı ifade edildi.

Yoğun kar yağışı sonrası ekiplerin, mesai kavramı gözetmeksizin karla mücadele ettiği, 400 personel ve 128 iş makinesiyle ana ve ara arterler, cadde ve sokaklar ile araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgeleri kardan temizlediği belirtildi.

Kentte 14 Aralık'ta metrekareye düşen 18,3 kilogram kar düşmesinin ardından il genelinde günlerdir çalışma yapan ekiplerin 3 günde on binlerce ton karı şehir dışına taşıdığı bildirildi.

Belediyenin Fen İşleri ile Kırsal Daire başkanlıklarına bağlı karla mücadele ekiplerinin, 3 günde kar kalınlığı 65 santimetreyi aşan bin 315 kapalı köy yolunu ulaşıma açtığı belirtildi.

Kapalı yolların 5 bin 438 kilometre olduğu dile getirilen açıklamada, bu yolların ekiplerin etkin mücadelesiyle araç ve yaya trafiğine açıldığı vurgulandı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de kente kar yağdığı andan itibaren üç vardiya halinde çalışmalarının devam ettiğini aktararak şunları kaydetti:

"Ana arterlerden biz sorumluyuz. Hangi caddelerden sorumlu olduğumuz belli. Diğer ara sokaklardan ilçe belediyelerimiz sorumlu. Biz ana arterlerin, ana caddelerin temizliğine dikkat ediyoruz. Kar temizliği yapıyoruz ve taşıyoruz. Hiçbir kapalı ana caddemiz yok. Ara sokaklardan da ilçe belediyelerimiz sorumlu. Oradaki kar temizliğini de onların yapması gerekiyor. 24 saat görevimizin başındayız. Hatta bize gelen şikayetler, bizim dışımızda da olsa vatandaşlarımıza yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Ayrıca ilçe belediyelerimize de bunu bildiriyoruz. ‘Sizin şu sokağınızda şöyle bir sorun var, gereğini yapın’ diye. Ana arterleri, ulaşımı daima açık tutmaya, vatandaşlarımızı rahat ettirmeye gayret ediyoruz."

Yorumlar