Ertem Şener Beyaz TV'den neden ayrıldı?

Spor dünyası yaklaşık 7 yıldır Beyaz TV'de spor haberleri müdürlüğü yapan ve ünlü isimlerle program yapan Ertem Şener'in istifasını konuşuyor. Peki, Ertem Şener Beyaz TV'den neden ayrıldı? İşte detayları:

Google Haberlere Abone ol
Ertem Şener Beyaz TV'den neden ayrıldı?

Beyaz TV Spor Müdürü görevini 7 yıldır sürdüren aynı zamanda Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarını sunan Ertem Şener, görevinden ayrıldı.

Spor medyasında bir dönem sona erdi. 7 yıldır Beyaz TV Spor Müdürü görevini yürüten ve Beyaz Futbol ile Derin Futbol programlarının sunuculuğunu yapan Ertem Şener, görevini bıraktı.

Şener, Beyaz Futbol ve Derin Futbol'da Sinan Engin, Ahmet Çakar, Rasim Ozan Kütahyalı, Abdulkerim Durmaz ile program yapıyordu.

Deneyimli televizyoncu, hem spor müdürlüğü görevinden istifa etti hem de hazırlayıp sunduğu programları bıraktığını açıkladı. Ertem Şener, 2013 yılından çalıştığı Beyaz TV'deki odasını toplayarak kanaldan ayrıldı.

Bazı medya sitelerinde Ertem Şener'in kovulduğuna dair haberler çıktı. İnternethaber.com sitesine açıklama yapan Ertem Şener, kovulma iddialarını yalanlayarak "Ben istifa ettim" dedi.

Şener'in neden istifa ettiğine ilişkin sorulara ise farklı yorumlar geliyor.

Odatv’de yer alan habere göre; çalışanlar “Ertem Şener koronavirüs nedeniyle işe gelmiyor ve buranın spor müdürü gözüküyor ama Youtube'da ve TV8'de çalışıyor. Üstüne ona maaş veriyorsunuz bu adaletsizlik değil mi" diyerek kanalın Genel Müdürü Osman Gökçek'e rahatsızlıklarını dile getirdiği iddia edilmişti.

Uzun süredir devam eden bu durum bugün Beyaz TV'de bir ayrılıkla sonuçlandı ve 2013 yılından bu yana kanalda hem spor müdürlüğü, hem de program sunuculuğu yapan Ertem Şener'in "sözleşme şartlarına uymadığı" gerekçesiyle çıkışı verildi.

Bunlardan biri son günlerde Rıdvan Dilmen'in başlattığı spor camisanı karıştıran yüksek meblağlı ücretler nedeniyle yaşanan tartışmalar.. 

Bir diğer yorum ise Rasim Ozan Kütahyalı'nın yeniden Beyaz TV ekranlarına alınmasının neden olduğu tartışmalar. 

Bir üçüncü iddia ise Ertem Şener'in Acun Ilıcalı ile yakın temasa geçtiği, yakında onunla birlikte çalışacağı yönündeki iddia oldu. 

Ancak istifanın ardındaki gerçek nedeni kendisi ya da kanal yönetimi açıklamadığı müddetçe bilmemiz mümkün değil.

ERTEM ŞENER BİYOGRAFİSİ

Erten Şener Kimdir? Ertem Şener 18 Temmuz 1975 tarihinde Malatya'da dünyaya geldi. İstanbul 50.Yıl İNSA Lisesi'ni bitirdikten sonra üniversiteyi Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde okudu. Çalışma hayatına radyo ve televizyon programlarında sunuculuk yaparak başladı.

İlk televizyon deneyimini Muğla'nın yerel kanalı Şah Tv'de Muğlaspor - Yeni Salihlispor maç anlatımıyla kazanan Şener, buradan TGRT'ye transfer oldu ve İtalya ligi maçlarındaki anlatımıyla futbol severlerin beğenisini kazandı.

Kısa bir süre Kanal 6 da sunuculuk yaptıktan sonra 1997 yılında Star Tv'ye geçti. Star Tv'de yayınlanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarının spikerliğini yaptı.

Telegol, Futbolig gibi programların sunuculuğunu üstlendi. 2001 yılında özel bir ajans adına çalışmak için İtalya'nın Milano kentine giden Şener, 2002 yılında Star Tv'ye geri döndü. 2012 yılında Kanal D'de yayınlanan Kazanmak İçin Bir Dakika programını sundu.

Ağustos 2012'de TV8 ekranlarında yayınlanan yarışma programı Tropy Türk'ün sunuculuğunu ise Helin Avşar ve Taner Güngör ile birlikte üstlendi. Kasım 2012 tarihinden itibaren Beyaz TV'de Beyaz Futbol ve Derin Futbol adlı programlarının sunuculuğunu yapan Şener aynı zamanda Beyaz TV Spor müdürlüğü görevini de yapmaktadır.

2016 yılında TRT1 kanalında yayınlanan yarışma programı Kendi Düşen Ağlamaz'nda sunuculuğuna devam etmektedir.

2015 yılından itibaren çeşitli reklam filmlerinde oyunculuk yaptı. 18 Kasım 2016 tarihinde vizyona giren Adam Mısın! adlı sinema filminde Beyaz Futbol yorumcularıyla birlikte rol aldı.

20 Kasım 2016 tarihinden itibaren Vatan Gazetesinde köşe yazısı kaleme almaya başladı. 22 Aralık'ta Vodafone Park'ta oynanan Şehitlere Saygı Maçı`nın stad içi anonslarını ve sunumunu yaptı.

Yorumlar