Ersoy Dede kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Ersoy Dede kimdir, aslen nerelidir, asıl mesleği nedir, kaç yaşındadır?

Google Haberlere Abone ol
Ersoy Dede kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Ersoy Dede kimdir, aslen nerelidir, uzmanlık alanı nedir, asıl mesleği nedir, kaç yaşındadır?

  • Ersoy Dede aslen Zonguldaklı'dır.
  • 44 yaşındadır.
  • Asıl mesleği gazeteciliktir.

İşte Ersoy Dede biyografisi: 

Ersoy Dede 1975’te Zonguldak’ta dünyaya geldi. 

Dede, gazeteciliğe Adalet Gazetesi ile adım başladı.

1992’de İstanbul’a taşındıktan sonra muhabir, editör vb. pek çok görevde çalışan Ersoy Dede, özellikle radyoculukta yaptığı yayınlarla kısa süre içerisinde tanınmaya başlamıştır. Show Radyo, Best Fm, Radyo Kozmos, Power Fm, NTV Radyo ve İstanbul Fm’de editör ve spiker olarak çalışan Dede, birçok radyoda genel yayın yönetmenliği görevini yürütmüştür.

Özellikle Best Fm bünyesinde uzun yıllar devam ettirdiği Sesli Gazete adındaki programla açık ara zirvede yer alan Dede, Radyo 99’da Artı Haber ve İstanbul Fm’de de Aktüel Haber programları ile adından söz ettirmiştir.

1997’de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından en başarılı gazeteci ödülüne layık görülen Dede, diğer bir taraftan gençlik döneminde uzun zaman amatör gruplarla tiyatro çalışmalarında yer alan lisanslı bir tenisçidir.

Ersoy Dede aslen nerelidir, asıl mesleği nedir, kaç yaşındadır?

Son zamanlarda da televizyon ekranlarda boy gösteren Dede, Habertürk, NTV ve Haber 7 kanallarında programlar hazırlayıp sunmuştur.

Habertürk ekranlarında Uyandırma Servisi, Kanal 6 ekranlarında Gece Baskısı ve Haber 7’de Bugün ve Bıçak Sırtı adındaki programlar ile başarılı yayınların altına imzasını atan Ersoy Dede, Ülke Tv‘de Ana Haber Bülteni ve bir süre ise Flash TV ekranlarında Haftasonu Ana Haberi sunmuştur.

Yayınlanmış olan ‘Bir çocuk Öldü’ adında bir kitabın altına imzasını atan Dede, Yeni Akit Gazetesi’nde günlük köşe yazıları yazmış, TRT Radyo 1”de yorum yapmış, Cafe Siyaset internet sitesinde, artihaber.com ve rota haber portallarında makaleleri yayınlanmıştır. Kaçırılan gazetecilerin yaşadıklarını konu alan Suriye’de 70 Gün isimli belgeseli TRT Haber’de yayınlanmıştır.

Günümüzde ise 24 Tv’de Esas Mesele isimli programı sunan Ersoy Dede Fotoğraf sanatçısı Didem Özlem ile evliliğinde Ebru ve Deniz adında iki evladı vardır.

Dede, Star Gazetesi’nde de yazarlık yapıyor.

Yorumlar