Ersin Nas kimdir nerelidir kaç yaşındadır?

Ersin Nas Almanya'da Angela Merkel'in partisi tarafından aday gösterildi. Peki, Ersin Nas kimdir, nerelidir, kaç yaşında ne iş yapıyor?

Google Haberlere Abone ol
Merkel'in partisinden Türk aday

Almanya'da yaşayan Türkler arasında siyasete atılanların sayısı her geçen gün artıyor. Siyasete atılanlar arasında son olarak dikkat çeken bir isim ortaya çıktı. Adı Ersin Nas. Nas, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) tarafından milletvekili adayı gösterildi. Peki, Ersin Nas kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

İşte Ersin Nas hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Ersin Nas Almanya'nın Berlin eyaletinde Spandau ilçesinde doğdu. Berlin'de avukatlık yapmaktadır. 

İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini Almanya'nın Berlin şehrinde tamamladı. 

Berlin Hür Üniversitesi'nde hukuk fakültesinden mezun oldu. Şu anda serbest avukatlık yapmaktadır.

Berlin Eyalet Meclisi seçimleri için Spandau ilçesinden Türk kökenli siyasetçi Dr. Ersin Nas’ı milletvekili adayı gösterdi.

Berlin Hür Üniversitesi mezunu avukat Nas, partisinin kendisine gösterdiği güvene teşekkür ederek, Berlin’de yaşayan herkese hizmet etmek istediği için siyaset yaptığını ifade etti.

İnsanları kökenine, dinine ve ten rengine göre ayırmanın yanlış olduğunu söyleyen Nas, "Özellikle bu dönemde nefrete, teröre ve şiddete karşı çıkmamız lazım. Yaşadığım şehrin ve çocuklarımızın geleceği benim için çok önemli. Bunun için çalışacağım." değerlendirmesinde bulundu.

Parti yöneticisi Wegner de çok renkli bir parti olan CDU'nun Berlin’de yaşayan herkesi kapsayan çalışmalar yaptığını belirterek, Nas’ın aday olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi. Nas’ın doğup büyüdüğü ilçeden aday olduğuna işaret eden Wegner, "Ersin Nas hem CDU hem de semtindeki insanları en iyi şekilde temsil ediyor." ifadesini kullandı.

Berlin Eyalet Meclisi seçimlerinin gelecek yıl eylül ayında yapılması planlanıyor.

Yorumlar