Erol Bulut aslen nerelidir?

Erol Bulut aslen nerelidir, sorusu Fenerbahçe'nin yeni teknik diketörü Bulut'un Almanya doğumlu olmasından kaynaklanıyor. İşte cevabı:

Google Haberlere Abone ol
Erol Bulut aslen nerelidir?

Fenerbahçe'nin başına geçen teknik direktör Erol Bulut'un Almanya doğumlu olması ve biyografisinde memleketinin yazmaması futbol severler tarafından memleketini merak ettirir oldu. Peki, Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut aslen nerelidir, Türkiye'nin hangi ilindendir? İşte detayları: 

İşte Erol Bulut'un memleketi ve biyografisi:

Futbolcu, Futsalcı ve Teknik Direktördür. Bulut 30 Ocak 1975 tarihinde Batı Almanya'nın Frankfurt eyaletine bağlı Bad Schwalbach şehrinde dünyaya geldi. Futbol hayatına da doğup büyüdüğü Almanya'da başlayan Bulut, daha sonra Türkiye serüveniyle futbola devam etti. 

Erol Bulut, futbol aşkının henüz çocukluk yaşlarında başladığını, geceleri futbol topuna sarılarak uyuduğunu belirterek vurguluyor. 

Yunanistan'da Panionios ve Olimpiakos maceraları yaşadı Olimpiakos formasıyla 2006-2007 sezonunda Real Madrid'e yaklaşık 30 metreden çok şık bir gol atarak dikkatleri üzerine çekmişti.

2007-2008 sezonu başında Ukrayna'nın Metalurg Donetsk takımına transfer oldu.

Futbolculuk hayatına Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımında başlayan Bulut, daha sonra Fenerbahçe, Trabzonspor, Adanaspor, Panionios, Bursaspor, 1860 München, Olimpiakos, Metalurh Donetsk, Olympiakos Volou, OFI Crete ve Veria takımlarında forma giydi.

2012 yılında teknik heyet görevine başlayan Erol Bulut, Kartalspor, Yeni Malatyaspor, Elazığspor ve İstanbul Başakşehir'de yardımcı antrenörlük görevlerinde bulundu.

Teknik direktörlük kariyerine Yeni Malatyaspor'da başlayan Bulut, daha sonra Alanyaspor'un teknik direktörlüğüne geçiş yaptı.

5 Ağustos 2020 tarihinde futbolcuyken formasını giydiği Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe ile anlaştığı resmen açıklandı.

Futsal da oynamış olan Bulut, Türk millî takımını Avrupa Şampiyonası'nda temsil etti.

Erol Bulut aslen nerelidir?
Fenerbahçe Yeni Teknik Direktörü Erol Bulut, Almanya'da dünyaya geldi.

 

Bulut'un kariyeri kronolojik olarak şöyle:  2012–2013 Kartalspor (asistan) 2013Yeni Malatyaspor (asistan)2013–2014 Elazığspor (asistan)2014–2017 İstanbul Başakşehir (asistan)2017–2019 Yeni Malatyaspor2019- Alanyaspor2020- Fenerbahçe

45 yaşında olan Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut Almanya'da dünyaya gelse de aslen Trabzonlu'dur. 

 

Yorumlar

Erkan TRABZON lu birinin fenerbahçe hocası olması garip