Ernest Muci, Beşiktaş'a Katıldı: Rekor Bonservis Bedeli ile İstanbul'da

Beşiktaş, Arnavut futbolcu Ernest Muci'yi 10 milyon Euro bonservis bedeli ile renklerine bağladı. Muci, Atatürk Havalimanı'nda taraftarlarla buluştu ve 3,5 yıllık sözleşmeye imza attı. Bu transfer, Beşiktaş'ın rekor kırmasına neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş'ın transfer tarihinde bir ilk

Beşiktaş, transfer döneminin en çok konuşulan hamlesini yaparak Arnavut orta saha oyuncusu Ernest Muci'yi kadrosuna kattı. 22 yaşındaki genç yıldız, Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat ve İkinci Başkan Hüseyin Yücel ile birlikte özel bir uçakla İstanbul'a ayak bastı. Atatürk Havalimanı'nda Beşiktaş taraftarlarının coşkulu karşılamasıyla birlikte Muci, yeni macerasına heyecanlı bir başlangıç yaptı.

REKOR BONSERVİS BEDELİ VE SÖZLEŞME DETAYLARI

Muci'nin transferi, Beşiktaş için bir rekora da imza attırdı. Polonya'nın Legia Varşova takımından transfer edilen Muci için ödenen 10 milyon Euro'luk bonservis bedeli, kulüp tarihinin en yüksek meblağı olarak kayıtlara geçti. Bu transferle birlikte, Muci Beşiktaş ile 2026-2027 sezonu sonuna kadar sürecek 3,5 yıllık bir anlaşma imzaladı. Anlaşma detaylarına göre, oyuncunun sonraki satışından elde edilecek net karın %10'u Legia Varşova'ya ödenecek.

YÖNETİMDEN AÇIKLAMALAR

Hasan Arat, transferle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu transfer Beşiktaş camiasına hayırlı olsun. Camiamız her şeye layık. Bu genç ve dinamik kadromuzla beraber, umarım başarıdan başarıya koşarız" dedi. Hüseyin Yücel ise, "Ernest Muci'nin katılımıyla gücümüze güç kattık. İkinci transferimiz de yolda. Taraftarlarımıza sabırları için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

ERNEST MUCİ'NİN DUYGULARI VE GELECEK PLANLARI

Muci, Beşiktaş'a transfer olmanın kendisi için bir hayalin gerçekleşmesi olduğunu belirtti. "Çalışmalara başlamak için sabırsızlanıyorum. Bu efsane kulübün bir parçası olmak benim için büyük bir onur" diyen Muci, taraftarlarla, hocasıyla ve takım arkadaşlarıyla buluşmayı dört gözle beklediğini söyledi.

FUTBOL KARİYERİNDEN KESİTLER

Ernest Muci, futbola Arnavutluk'un FK Dinamo takımında başladı ve daha sonra Tirana'nın altyapısına geçiş yaptı. 2018'de Tirana'da profesyonel futbol yaşantısına adım atan Muci, 2021 yılında Legia Varşova'ya transfer oldu. Muci, kariyeri boyunca santrfor, 10 numara ve kanat pozisyonlarında görev yaparak, Tirana ve Legia Varşova formaları altında toplamda 168 resmi maçta 41 gol kaydetti.

Yorumlar