Ermenistan Savunma Bakanı Sarkisyan İran'da

- Ermenistan Savunma Bakanı Sarkisyan: - "Ermenistan İran'la ilişkilerini geliştirmeye önem vermektedir. İki ülke halkları arasındaki ilgi ve alaka, ilişkilerin her yönde geliştirilmesine imkan vermektedir"

Google Haberlere Abone ol
Ermenistan Savunma Bakanı Sarkisyan İran'da

TAHRAN (AA) - Ermenistan Savunma Bakanı Vigen Sarkisyan, ülkesinin İran'la ilişkilerini geliştirmeye önem verdiğini ve bunun gerçekleşmesi için iki ülke halklarının arasındaki yakınlığın imkan oluşturduğunu söyledi.

İran'ın resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, resmi temaslarda bulunmak üzere Tahran'a gelen Sarkisyan, İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan tarafından resmi törenle karşılandı.

İkili görüşmede Sarkisyan, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine verdikleri önemden bahsetti.

Sarkisyan, "Ermenistan İran'la ilişkilerini geliştirmeye önem vermektedir. İki ülke halkları arasındaki ilgi ve alaka, ilişkilerin her yönde geliştirilmesine imkan vermektedir." dedi.

Ülkesinin İran'la savunma alanındaki işbirliğini üst düzeye çıkarma kararlılığında olduğunu belirten Sarkisyan, İran'ın Karabağ konusunda tutumundan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

İran Savunma Bakanı Dehkan da ülkesinin Ermenistan'la her alanda ilişkileri geliştirmek istediğini ve bunun için hazır olduklarını söyledi.

Sarkisyan'ın, Tahran ziyaretinde bazı üst düzey İranlı askeri ve siyasi yetkililerle de bir araya gelmesi bekleniyor.

Yorumlar