Ermenistan çocuk askerleri cepheye sürüyor

Dağlık Karabağ işgalinde ısrar eden Ermenistan çocukları savaş meydanına sürerek savaş suçu işliyor.

Google Haberlere Abone ol
Ermenistan çocuk askerleri cepheye sürüyor

Ermenistan'ın işlediği savaş suçları arasında cephede kullanılan çocuk askerlerin olduğu da geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Savaştırılan çocuk askerlerin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Azerbaycan karşısında adeta perişan olan Ermenistan, yenilgiyi kabullenmek yerine barbarlık ve vahşet dolu hamlelerle savaş suçu işliyor.

Sivilleri acımasızca hedefe alan Ermeni ordusu güçsüz kalınca çareyi çocukları, asker olarak cepheye almakta buldu. Ermenistan'ın geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bu savaş suçu hamlesinde yeni görüntüler ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın Azerbaycan ordusuna karşı çocuk askerler kullandığını ve bu durumun uluslararası kuruluşlar tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti.

Haciyev, “Bu görüntü Ermenistan'ın çocuk askerleri kullandığını gösteriyor. Araştırılması gerekiyor. 15 yaşın altındaki çocukları askere almak ve kullanmak uluslararası insan hakları suçudur ve yasaklanmıştır. Bu savaş suçu olarak tanımlanmaktadır” dedi.

 

 

Yorumlar