Ermenistan Başbakanı: Türkiye ile koşulsuz ilişki kurmaya hazırız

İtalya'ya resmi ziyarette bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ile hiç bir ön koşul olmadan diplomatik ilişki kurmaya hazır olduklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ermenistan Başbakanı: Türkiye ile koşulsuz ilişki kurmaya hazırız

Ermenistan'da daha önce yapılan seçimleri kazanan ve daha sonra istifa ettikten sonra 9 Aralık 2018 tarihinde düzenlenen seçimlerde ezici çoğunlukla yeniden seçimi kazanan Nikol Paşinyan, yaptığı açıklamalarla Türkiye ile ilişkiler kurmak için sıcak mesajlar vermişti.

"ÖN KOŞULUMUZ YOK"

İtalya'da bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Türkiye ile ilişkilerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Paşinyan, Türkiye ile diplomatik ilişkiler kurmak için herhangi bir ön koşullarının olmadığını kaydetti.

Resmi temaslar için gittiği İtalya'da Corriere della Sera gazetesine konuşan Paşinyan, Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesi içi daha öncede açıklama yaptığını belirterek "Daha önce bizim tarafımızdan dile getirildi ve ben bir kez daha tekrar ediyorum: Türkiye’yle hiçbir ön koşul olmadan diplomatik ilişkiler kurmaya hazırız. Ermeni soykırımının uluslararası alanda tanınmasını Ankara’yla ilişkilerimizin ön koşulu olarak görmüyoruz. Bu tanıma, Türkiye’yle olan ilişkilerimiz için değil, soykırımların küresel çapta engellenmesi için çok önemli." açıklamasında bulundu.

Ermenistan siyasetine yeni bir yaklaşım getiren Paşinyan, daha önce yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin Dağlık Karabağ sorunu ile ilgisinin olmadığını iddia etmişti. Ancak, Türkiye, Ermenistan tarafından işgal altında tutulan Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'a iade edilmesi konusunda net bir tavır içinde.

ABD KONGRESİNDE GÜNDEME GELMİŞTİ

ABD Temsilciler Meclisi'nde 29 Ekim'de tarihinde kabul edilen sözde Ermeni Soykırımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında ABD Kongresi'nin gündemine getirilmeye çalışıldı. Ancak tasarı bazı ABD'li senatörler tarafından engellendi.

Yorumlar

özmuşlu Boşversene yılanla barışıp onu başıma taç yapacağıma kafasını ezmek daima en mantıklı yoldur.Artı yıllarca yemediği bok kalmayan ermenistanın şimdi barış şemsiyesi açmasına ben bir TÜRK ve MÜSLÜMAN olarak inanmıyorum.O eski TÜRKİYE yi arıyorlarsa bir zaman makinası icat etsinler.Geriye gitmek için.O zaman belki olabilir çünkü bir gece de başımıza bakan atayan bir abd hem de kökeni sözde türk olan kemal derviş şimdi sorarım size bunları unutmak mümkün mü? Ben ce yok onun için ermenilerin yaptığını unutmuyorum unutmayacağım unutturmayacağım.Buna emin olabilirsiniz.Saygılar