Erken seçim çağrısına ilk yorum: So what?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini 26 Ağustos tarihine alalım" çağrısının üzerine siyaset camiasında büyük hareketlilik yaşanmaya başladı. Başbakan Binali Yıldırım'a konunun sorulması üzerine "So What?" şeklinde cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Erken seçim çağrısına ilk yorum: So what?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında, Aralık 2019 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri "26 Ağustos 2018 tarihinde yapalım" çağrısı yapması dün TBMM'de yoğun bir trafiğe sebep oldu. İktidar ve muhalefet partilerinden bir bir açıklama gelirken konu hakkında fikri sorulan Başbakan Yıldırım, "So what" (Ne olmuş?) dedi.

AK Partililer, Erdoğan ile Bahçeli'nin bugün yapacağı görüşmede erken seçim konusunun netleşeceğini ifade etti. Görüşmeden erken seçim kararı çıkarsa, seçim tarihinin 26 Ağustos olması düşük bir ihtimal olarak görülüyor. AK Partililer seçim için sonbaharın daha uygun olduğu görüşünde. AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresi'nin Haziran ayı sonuna doğru yapılması bekleniyor.

Yorumlar