Erkeklerin estetik operasyonları tercihi

- ENTO Cerrahi Tıp Merkezi KBB Hastalıkları Uzmanı Dr. Aydemir: - "Özellikle İzmir’de her geçen gün erkeklerin estetik burun ameliyatı taleplerinin arttığına şahit oluyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Erkeklerin estetik operasyonları tercihi

İZMİR (AA) - ENTO Cerrahi Tıp Merkezi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Baran Aydemir, estetik burun operasyonlarında kadın ve erkek oranlarının birbirine yaklaştığını, özellikle İzmir'de erkeklerin taleplerinin arttığını gördüklerini söyledi.

Aydemir, yaptığı açıklamada, erkeklerde küçük yaşlarda alınan travmalar ve yetişkin yaşlarda da şekil ve nefes alma sıkıntıları kaynaklı burun operasyonlarının sıklıkla yapıldığını kaydetti.

Bunun yanında erkeklerin her geçen gün dış görünüşlerine verdiği önemin arttığına şahit olduklarına değinen Aydemir, şu değerlendirmede bulundu:

"Özellikle İzmir’de her geçen gün erkeklerin dış görünüşlerine daha fazla özen gösterdiklerine ve estetik burun ameliyatı taleplerinin arttığına şahit oluyoruz. Erkek hastalara yapılan operasyonlarda burnun doğal ve erkeksi görünümünün korunması gerekiyor. Burun ucu kaldırılmamalı, burun aşırı inceltilmemelidir.

Kadınlarda estetik kaideler daha net olmakla birlikte erkeklerde yakışıklı olmanın net bir tanımı yoktur ve kişiler arasında ciddi fikir farkları vardır. Bir kişinin çok beğendiği bir burun diğeri için sevimsiz olabilir. Bu noktada 3D Vectra sayesinde ameliyat sonrasında ortaya çıkacak sonuçları görüntüleme ve değerlendirme imkanı buluyoruz."

Yorumlar