Erinç Yeldan kimdir, nerelidir?

Erinç Yeldan kimdir, nerelidir, ne uzmanıdır, siyasi görüşü nedir?

Google Haberlere Abone ol
Erinç Yeldan kimdir, nerelidir?

Erinç Yeldan kimdir, nerelidir, ne uzmanıdır, siyasi görüşü nedir?

Erinç Yeldan'ı kamuoyu Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör karşıtı gösterilere ve eylemlere destek vermekle tanıyor. 

Öncesinde Kadir Has Üniversitesinde görev yapan Yeldan, Boğaziçi eylemlerine destek vermek için okula gitmiş ancak içeri alınmamıştı.  Peki, Erinç Yeldan kimdir?

Erinç Yeldan, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın programına konuk olduğunda, ekonomik krizi başkanlık sistemine bağlayan bir düşünceye sahip olduğunu ortaya koymuştu. 

Erinç Yeldan kimdir, nerelidir?
Erinç Yeldan

 

Her şeyin 2018 başkanlık seçimiyle bozulduğunu ileri sürmüştü. 

ERİNÇ YELDAN KİMDİR?

Erinç Yeldan kimdir, nerelidir?

1960, Kocaeli doğumlu. Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünde tamamladı. Doktorasını Minnesota Üniversitesi'nde yaptı.

Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde ve İzmir Yaşar Üniversitesi İktisat bölümünde dersler vermesinin yanı sıra her iki üniversitede ve Kadir Has Üniversitesi'nde İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi dekanlığı görevinde bulundu.

Birçok makale ve ödülün yanı sıra, aktif olarak Bağımsız Sosyal Bilimciler grubundai Cumhuriyet gazetesinde ve mezunu olduğu Kadıköy Anadolu Lisesi'nin Mezunlar Derneği tarafından çıkarılan “Kadıköy Maarif” adlı dergide yazılar yazdı. Praksis dergisinde danışma kurulu üyeliği ve Bilim Akademisi Derneği üyeliği yaptı.

Hesaplanabilir genel denge ve Türkiye ekonomisi üzerine araştırmalarda bulunan profesör, Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından “Kristal Martı” ödülüne layık görüldü.

2001’de duyurulan ve European Economic Association tarafından desteklenen, “Worldwide Rankings of Economists and Economics Departments”ta 131. sırada yer alarak Türkiye'den bir üniversiteye mensup tek Türkiyeli iktisatçı oldu. 


 

Yorumlar