Eric Schroeder kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

Eric Schroeder isimli uyuşturucu baronu İstanbul'da düzenlenen operasyonla birlikte gözaltına alındı. Yakalanan şahsın Interpol tarafından arananlar listesinde olduğu öğrenildi. Peki, Eric Schroeder kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucu baronu İstanbul'da yakalandı

Eric Schroeder'un kim ve nereli olduğu soruları son operasyonla birlikte bir kez daha önem kazandı. Interpol tarafından aranırken İstanbul'ta Türk polisi tarafından yakalarak gözaltına alındı. Peki, Eric Schroeder kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

Eric Schroeder kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor
Eric Schroeder

 

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve uluslararası suç örgütü liderliği ile suçlanan Eric Schroeder, 27 Aralık 2023 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyonla yakalandı. Operasyon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından düzenlendi. Schroeder, yarı çıplak halde ele geçirildiği görüntülerle gündeme geldi.

KAFES-25 OPERASYONU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, Kafes-25 Operasyonu'nun başarılı bir şekilde sonuçlandığını ve Eric Schroeder'ın yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, "Hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine nefes aldırmayacağız," ifadelerini kullandı.

Eric Schroeder kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor
Eric Schroeder

 

SCHROEDER'IN SUÇ KAYITLARI

Eric Schroeder hakkında, Alman makamları tarafından ciddi suçlamalar bulunuyor. Hamburg'da uyuşturucu ticareti yapmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, malvarlığı değerlerini aklamak gibi suçlardan aranıyor. Ayrıca, 784 kg marihuana ve 154 kg kokain ticareti yapmakla suçlanıyor. Hells Angels silahlı suç örgütü üyeleriyle birlikte 1.1 ton kokain içeren bir konteyner soygununa karıştığı belirtiliyor. Joseph Johannes Leijdekkers ile birlikte Avrupa'daki uyuşturucu ticareti ve para aklama işlerini yürüttüğü tespit edilmiş.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER

Operasyon sonucunda, Schroeder'a ait büyük miktarda para ve lüks eşyalar ele geçirildi:

  • 41.850 Euro ve 38.000 Türk Lirası nakit para,
  • 4 adet Rolex marka kol saati,
  • 5 adet cep telefonu ve 3 adet simkart,
  • Farklı isimlerde pasaport ve kimlik kartları.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik ederek, ulusal ve uluslararası suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorumlar