Erhan Erkut kimdir, nerelidir?

Erhan Erkut'un kim ve nereli, uzmanlık alanı nedir kendisini dinleyen Sözcü TV seyircisi tarafından merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Erhan Erkut kimdir, nerelidir?

Erhan Erkut kimdir, nerelidir, kaç yaşında, uzmanlık alanı nedir?

Erhan Erkut en son katıldığı Sözcü TV kanalında yaptığı hükümet karşıtı değerlendirmeleriyle dikkatleri üzerine çekti.

Sunucunun sorduğu bütün soruları, "bu sorunun altında hükümetin politikası" yatıyor şeklindeki cümlelerle başlayan Erkut, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak görev yapıyor. Peki, Erhan Erkut kimdir?

Boğaziçi rektörlük seçimlerine başvuru yapan Erhan Erkut biyografisi veya özgeçmişi merak ediliyor. İşte Erhan Erkut biyografisi veya özgeçmişi hakkında merak edilenler:

ERHAN ERKUT KİMDİR?

Erhan Erkut lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamış ve ardından 1986 yılında Florida Üniversitesi'nden doktora derecesi almıştır. Öğretim hayatına Alberta Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde devam etmiş ve 1985-2005 yılları arasında birçok ödül kazanmıştır.

Bu ödüller arasında "INFORMS Teaching of Management Science Practice Award" ve "3M Teaching Fellowship" gibi değerli eğitim ödülleri de bulunmaktadır. Ayrıca, Canadian Operational Research Society tarafından verilen beş başarı ödülüne layık görülmüştür. Öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, 50'den fazla hakemli dergi makalesi yayınlamıştır.

Erhan Erkut'un sadece akademik alanda değil, aynı zamanda endüstriyel projelerin yönetimi konusunda da deneyimi bulunmaktadır. İşte bu dönemde Centre for Excellence in Operations adlı uygulamalı araştırma merkezini kurmuş ve INFORMS Transactions in Education dergisinin kurucu editörlüğünü üstlenmiştir.

Erhan Erkut kimdir, nerelidir?
Erhan Erkut

 

Boğaziçi Üniversitesi'nde görevden alınan Melih Bulu'nun yerine adaylığını açıklayan ilk akademisyen Prof. Dr. Erkan Erkut oldu. Erkut sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü için başvuru yapmaya karar verdim. Hem paydaşları kapsayan hem de liyakatı öne çıkaran bir seçim sistemini savunuyorum. Özgeçmişimin başvurular arasında olmasının süreci daha sağlıklı yapacağını düşünüyorum. Tüm adaylara başarılar" dedi.

Erkut daha sonra yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

- Önemli bir konuyu belirtmem gerek. Ben tatil sonrası başvurumu hazırlayacağım. Fakat eğer Boğaziçi hocaları benim başvurumu desteklemezler ise, başvurmayacağım ve onların destekledikleri adayı destekleyeceğim. Ülkemizdeki rektör atama sürecinin mutlaka geliştirilmesi gerek.

Erhan Erkut kimdir, nerelidir?
Erhan Erkut

 

- Yurt içinde ve dışındaki tüm akademisyenlere sesleniyorum. Eğer rektörlük için gereken şartları yerine getiriyorsanız, lütfen Boğaziçi rektörlüğü için başvuru yapın. Seçim yapılacak havuz ne kadar zengin olursa, seçilecek rektörün "layık" birisi olma ihtimali o kadar yüksek olur.

Beni tanıyanlar eğitim sistemini altüst etmeye soyunmuş bir aktivist olduğumu bilirler. YetGen ile üniversitelerin yapamadığı şeyleri yapıyorum. Rektörlük ise ateşten gömlek. 6 yıl taşıdım, biliyorum. Amacım sürecin tartışılmasına ve liyakatın geri gelmesine destek olmak.

Rektörlük için başvurular 2 Ağustos'a kadar yapılabilecek.

1957 yılında doğdu. Türkiye ve Kanada'da vatandaşlığı bulunmaktadır. Lisans derecesini 1980'de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden, doktorasını ise 1986'da Florida Üniversitesi'nden aldı.

1985-2005 yıllarında Alberta Üniversitesi İşletme Fakültesinde ders veren Prof. Erkut bu dönemde "INFORMS Teaching of Management Science Practice Award" ile "3M Teaching Fellowship" başta olmak üzere dokuz eğitim ödülü ile Canadian Operational Research Society tarafından verilmiş beş başarı ödülü aldı ve 50'den fazla hakemli dergi makalesi yayınladı.

Birçok endüstriyel projeyi de yöneten Prof. Erkut, Centre for Excellence in Operations adlı bir uygulamalı araştırma merkezi kurdu ve INFORMS Transactions in Education dergisinin kurucu editörlüğünü yaptı.

Yetkin Gençler'in kurucusu. Özyeğin Üniversitesi'nin kurucu rektörü olarak 2008-2013 yılları arasında görev yaptı. 2005-2008 arasında Bilkent Üniversitesi'nde dekanlık yaptı. 


 

Yorumlar