Erhan Çelik TRT Ana Haber'e veda etti

TRT'nin akşam haberlerini sunan sunucu Erhan Çelik, bu akşam son kez izleyicilerin karşısına geçti. Çelik, haber saatinden sonra izleyicilere veda etti

Google Haberlere Abone ol
Erhan Çelik TRT Ana Haber'e veda etti

Sonhaberler | Haber Merkezi 

TRT'nin akşam haberlerini sunan Erhan Çelik, bu akşam itibariyle kanallara yollarını ayırdı. Kanaldan ayrıldığını haber saatinin bitiminde duyuran Erhan Çelik, "Sevgili izleyicilerim son kez karşınızdayım. Buraya kadarmış. Uzun bir süre ekranlarda olmayacağım" dedi. 

Erhan Çelik, Gülben Ergen ile evli olduğu sıralarda TRT'ye geçmiş, eşi nedeniyle büyük tartışmalara neden olmuştu. Uzun süre Çelik'in TRT'den atılması için kampanyalar yürütülmüştü. 

TARTIŞMALI TRT SERÜVENİ 

1977 Ankara Polatlı doğumlu olan Erhan Çelik'in TRT serüveni tartışmalı başlamıştı. Kendisini ve eşi Gülben Ergen'in bazı tartışmalı açıklamaları onun TRT'ye transferini de tartışmalı hale getirmişti. Birçok kesimden Çelik'in atanmasına tepkiler gelmişti. Erhan Çelik bir yıl önce TRT Ana Haber'e Zafer Kiraz'ın yerine atanmıştı. 

UÇUK MAAŞ İDDİALARI

Erhan Çelik'in TRT'ye geçişine karşı çıkanlar aldığı maaşla ilgili bazı iddialarda da bulunmuştu.

CHP MAAŞ İDDİALARINI MECLİSE TAŞIMIŞTI

TRT'nin kendi kadroları yerine dışarıdan sözleşmeli çalıştırması ve yüksek miktarda ödeme yapıldığı iddiaları üzerine CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, yeni bir iddiayı meclise taşıdı. Arslan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a yönelttiği soruyla TRT'nin Erhan çelik ile 19 Eylül'e kadar bir aylığı 30 bin liradan anlaşılıp anlaşılmadığını, ödenecek verginin dahi TRT tarafından karşılanması yönünde bir görüşme olup olmadığı iddialarını sormuştu. 

TRT İDDİALARI YALANLADI

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, bazı sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde yer alan haber bülteni sunucusu Erhan Çelik'e ödenen ücret iddialarını yalanladı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bazı sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde TRT 1 Ana Haber bülteni sunucusu Erhan Çelik'e ödenen ücrete ilişkin spekülasyon amaçlı abartılı rakamlar telaffuz edilmektedir. Bu haberlere itibar edilmemesi hususunu kamuoyuna saygıyla duyururuz." denildi.

ERHAN ÇELİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Astronomik rakamlarda maaş alacağı yönündeki iddialar üzerine Erhan Çelik TRT'ye transferiyle ilgili yazılı açıklama yapmıştı. Erhan Çelik açıklaması şöyleydi: 

"27 Temmuz Çarşamba akşamı itibariyle TRT1 Ana Haber Bülteni’ni sunmaya başladım. Göreve başlamamla birlikte ortaya çıkan, maksatlarını anlamakta güçlük çektiğim bazı çevrelerce hakettmediğim, gerçeklerin tamamen tahrif edildiği, her türlü nezaket kurallarının çiğnendiği, saldırgan, küçük bir grup tarafından yönetildiği izlenimini veren bir karalama kampanyasıyla karşı karşıya bulunmaktayım.

Gerek geride bıraktığımız haftadaki bültenimizin izlenme oranları, gerekse beni tanıyanların teveccühü, bu tezviratın pek de ciddiye alınır tarafı olmadığını gösterse de, bu odakların kamuoyunu gereksiz yere meşgul etmelerine izin vermemek adına ve özellikle içinden geçtğimiz hassas dönemde, muhteşem bir sınav vermekte olan halkımızın zihninde oluşabilecek soru işaretlerini ortadan kaldırmak üzere aşağıdaki açıklamayı basınımızla paylaşma ihtiyacı doğmuştur.

1- Eşim, Sayın Gülben Ergen Çelik hanımefendi sadece sanatçılığıyla değil, 5 yıl içinde yürüttüğü sosyal sorumluluk kampanyaları sonucu açtığı ve Milli eğitim Bakanlığı’na teslim ettiği 34 anaokulu ile de halkımızın gönlünde hakettiği yeri almıştır. Benim kendisine saygım sonsuzdur. İnsanlar sadece sehven yaptıkları küçük hatalarla değil, ortaya koydukları büyük sevaplarla hayatın bütünselliği içinde değerlendirilmeyi hak ederler. Gülben Hanım da her türlü takdirin üzerindeki dünya duruşuyla ve özellikle içinden geçmekte olduğumuz hassas dönemde devletine, milletine ve inancına gösterdiği bağlılık duygusuyla da benim ve sevenlerinin nezdinde hak ettiği noktaya erişmiştir.

2- Hal böyle iken; kendisinin görüşlerine kesinlikle katılmadığı bir gazeteciye sadece beşeri duygulardan yola çıkarak gönderdiği selam yüzünden eşi olarak bana karşı küçük bir grup tarafından başlatılan hakaret dolu tezvirat kampanyasına hedef olmayı hak etmediğim açıktır. Bu hakaretlerin hesabını Türk adaleti önünde faillerinden sormak üzere gerekli yasal süreçleri başlattığımdan kimsenin şüphesi olmasın!

3- Bu küçük grup büyük bir olasılıkla 22 yıllık medya hayatıma sığmış olan, yıllarca Kanal 7 ekranlarında anchorman’lik, ardından Show TVHaber Dairesi Başkanlığı ve nihayetinde HabertürkTelevizyonu Genel Yayın Yönetmenliği görevlerini ve şimdi de TRT 1 Ana Haber Bülteni’nde bana tevdi edilen görevi hazmetmekte zorlanmaktadırlar. Allah’tan onlara, akıl, fikir, edep, dürüstlük, şeref ve hakkaniyet duygusu nasip etmesini dilerim.

Bu arada TRT’deki bu şerefli göreve bir ücret talebiyle gelmediğim gibi söz konusu tezvriatçetesinin uydurduğu 206 bin TL gibi bir hizmet bedelinin tarafıma ödenmesi de hayli abartılı bir yalandır. Hak ediş olarak bana kurum tarafından ödeneceği ifade edilen rakam iddia edilenin 10’da 1’i bile değildir.

4- Benim üzerimden TRT ve çeşitli devlet kurumlarını yıpratmayı göze almış bu tezvirat çetesinin başarılı olamadıklarına ve olamayacaklarına, devletimizin “istemezük!” diye kazan kaldıran yeniçeriler misali ortaya dökülen bu vicdan yoksunu ‘elemanlara’ prim vermeyeceğine duyduğum inançla bu tür ayak oyunlarına alet olmayacağımı tüm azim ve mukaddesatımla temin ederim.

5- Bizim için aslolan, yalan, dolan ve hakaret üreten tezviratçıların ne dedikleri değil, onlara halisane duygularla inanan vatandaşlarımız da dahilmilli iradeyi ve kamu vicdanını oluşturan milyonların inanç ve düşünceleridir. İşte o inanç ve düşünce içindeki yerimizin gereken teveccüh noktasında olduğundan eminim. 

Yorumlar