Eren Bülbül'ü şehit eden teröristin cenazesine katılmış

Hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında polis ekipleri tarafından yakalanan HDP Sur Belediye Başkanı Feyme Filiz Buluttekin'in Eren Bülbül'ü şehit eden teröristin cenazesine katıldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Eren Bülbül'ü şehit eden teröristin cenazesine katılmış

Halkların Demokrat Partisi (HDP) Sur Belediye Başkanı Feyme Filiz Buluttekin ve iki belediye meclis üyesi, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Hakkında yürütülen farklı terör soruşturmaları bulunan ve bu kapsamda hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalama kararı alınan Buluttekin ile iki HDP'li belediye meclis üyesi İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı. Polis ekiplerinin operasyonu ile gözaltına alınan Buluttekin'in de bulunduğu 3 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

HDP'li Sur Belediye Başkanı Filiz Buluttekin hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ile "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, hükümeti ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçlarından soruşturma bulunduğu belirtildi. Daha önce 11. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında yürütülen dava kapsamında yargılanan Buluttekin, HDP İl Başkanlığı binasındaki bir konuşmasına ilişkin, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 10 ay hapis cezası almıştı.

EREN BÜLBÜL'Ü ŞEHİT EDEN TERÖRİSTİN CENAZESİNE KATILMIŞ

HDP'li Buluttekin'in, Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017 tarihinde 15 yaşındaki Eren Bülbül'ü şehit eden teröristlerden kırmızı kategoride yer alan PKK'nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu "Zeynel" kod adlı Mehmet Yakışır'ın Bağlar ilçesinde Yeniköy Mezarlığı'ndaki cenazesine katıldığı görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Hakkında yürütülen soruşturmalarda, Buluttekin'in 17 Mart'ta Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevinde terör suçundan hükümlü, intihar ederek yaşamına son veren Zülküf Gezen'in taziyesine katıldığı tespit edildi.

Eren Bülbül'ü şehit eden teröristin cenazesine katılmış

Buluttekin'in 4 Aralık 2017'de de güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda Bingöl kırsalında etkisiz hale getirilen terörist Hamdusena Atala'nın cenazesine de katıldığı öğrenildi.

Kırsalda etkisiz hale getirilen teröristler için düzenlenen "mevlit programına" katıldığı belirlenen Buluttekin, teröristleri sahiplenmek ve onları desteklemekle de suçlanıyor.

Buluttekin'in terör soruşturmaları kapsamında görevden alınan ve gözaltına alındıktan sonra tutuklanan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'nın yerine görevlendirme yapılmasına ilişkin yasa dışı sloganların atıldığı etkinliğe katıldığı tespit edildi.

Soruşturmada gizli tanık "Firar", Buluttekin'in terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatları doğrultusunda terör örgütünün çatı yapılanması olan KCK'da kadın yapılanmasının uzantısı olan TJA'da faaliyet yürüttüğünü ileri sürdü.

Yorumlar