Erdoğan'ın yıllar önceki Taksim Camii cevabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllar önce Reha Muhtar'ın sorduğu bir soru üzerine Taksim Camii konusundaki açıklamaları yeniden gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, gazeteci Reha Muhtar'ın kendisine yönelttiği Taksim Camii sorusuna verdiği cevap sosyal medyada gündem oldu.

İstanbul'un birçok problemleri olduğuna işaret eden Muhtar, Taksim'de camiye gerek olmadığını söylüyor ve Erdoğan'a neden hep bu projeyi konuştuğunu soruyor. Erdoğan'ın verdiği cevap ise oldukça çarpıcı:

"Taksim Camii'ni sizin konuştuğunuz kadar ben konuşmuyorum. Sadece medya konuşuyor.

Taksim Camii'yle ilgili benim yatırımım söz konusu değil. Kurulmuş bir vakıf bu çalışmayı sürdürüyor. Ama bunu körükleyen, körükçü başı medya. Dernek geldi teklifini yaptı, projeyi Büyükşehir Belediyesi geçirdi. Bu kadar, başka bir şey yok. Benim buna ayırdığım bir vakit falan söz konusu değil. Benim şu an iş konusunda ayırdığım vakit tamamen İstanbul'da çözüm bekleyen projeler, yani belediyenin bizzat kendisini ilgilendiren konulardır. Yoksa Taksim Camii beni şu an bağlayan bir konu değil.

Olmayıp olmaması meselesi ayrı bir olay. Ben olmasından yanayım. Bu kadar. Bu kanaatimi ortaya koyarım. Ben buna para transfer etmiyorum ki, vatandaş yapacak bunu. Niye Reha Muhtar bundan rahatsız oluyor?"