Erdoğan'ın vereceği müjdeyle ilgili yeni detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği müjdeyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın vereceği müjdeyle ilgili yeni detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın petrol ve doğal gaz arama çalışmaları konusunda "Cuma günü Zonguldak'ta bir müjde açıklayacağız" sözlerinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım vatandaşları heyecanlandırdı. Dönmez'in yaptığı "Bir adım daha" paylaşımı, beklenen "yeni rezerv" açıklamasını desteklerken, müjdeyle ilgili tarih ve saat bilgisi de verdi.

Geçen yıl Karadeniz'de keşfedilen 405 milyar metreküp gaz tüm Türkiye'yi sevindirirken, herkes yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zonguldak'tan vereceği müjdeye kilitlendi.

Erdoğan'ın Karadeniz'de yeni bir gaz keşfine yönelik açıklama yapması beklenirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım heyecanın dozunu artırdı.

Bloomberg gazetesine konuşan kaynaklar, Türkiye'nin Karadeniz'deki Amasra-1 kuyusunda önemli miktarda yeni doğal gaz keşfettiğini söyledi.

İLK VERİLERE GÖRE ÖNEMLİ BİR MİKTARDA GAZ BULUNDU

Kaynaklar, Karadeniz'in Kuzey Sakarya Sahası'nda yer alan yeni arama kuyusu Amasra-1 kuyusundan elde edilen ilk verilerin bölgede önemli miktarda gaz bulunduğunu gösterdiğini de aktardı.

405 MİLYAR METREKÜP GAZ BULUNMUŞTU

Geçen yıl Türk sondaj gemileri Karadeniz'deki en büyük keşif olan Tuna-1 kuyusunda 405 milyar metreküp gaz bulmuş ve üretimin 2023 yılına kadar başlayabileceği açıklanmıştı.

Bloomberg, Türk yetkililerin keşfedilen doğal gazı, devlet petrol şirketi TPAO'nun çıkaracağını ve bunun için herhangi bir dış finansmana ihtiyaç duyulmayacağını söylediğini belirtti.

Bakan'ın yaptığı paylaşım beklenen gaz keşfi açıklamalarını desteklerken, Dönmez paylaşımda tarih ve saate de yer verdi.

Paylaşımda, 4 Haziran saat 18:00 işaret edildi.


 

Yorumlar