Erdoğan'dan Özgür Özel'e anlamlı gönderme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'in İmamoğlu'nun vesayeti altında olduğunu belirterek yerel seçimlerde onu da özgürleştireceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Özgür Özel'e anlamlı gönderme

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen partisinin belediye başkan adayları tanıtım töreninde konuştu. Erdoğan, İstanbul dahil 26 ilin belediye başkan adaylarını açıklarken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in içinde bulunduğu "vesayet durumu"na da atıfta bulundu. Cumhurbaşkanı'nın ifadeleri, siyasi arenada geniş yankı uyandırdı.

Erdoğan, "Bizi üzen, Türkiye'nin ikinci büyük siyasi partisi olan CHP'nin, Türkiye düşmanlarına destek olması" diyerek başladığı konuşmasında, CHP'nin siyaseten iflas ettiğini iddia etti. Cumhurbaşkanı, CHP'nin ne halka umut verebildiğini ne de projeler sunabildiğini belirtti. Özellikle Özgür Özel'in genel başkanlık dönemini hedef alan Erdoğan, Özel'in parti içi iktidar mücadelesini eleştirdi ve onun siyasi macerasının başlamadan vesayet altında bittiğini iddia etti.

"ÖZGÜR EFENDİYİ ÖZGÜRLEŞTİRME" VAADİ

Cumhurbaşkanı, 31 Mart seçimlerinin sadece şehirleri gerçek belediyecilikle buluşturmayacağını, aynı zamanda Özgür Özel'i de "özgürleştireceğini" söyledi. 

ÖZGÜR ÖZEL'İN SİYASİ DURUŞUNA ELEŞTİRİLER

Cumhurbaşkanı, Özel'in çapulculara, teröristlere ve demokrasi düşmanlarına destek verdiğini öne sürerek, onun CHP Genel Başkanlığı koltuğuna nasıl oturduğunu ve orada nasıl tutulduğunu eleştirdi. Erdoğan, Özel'in siyasi ehliliğini kazanmak için önce "vasilerinden ve efendilerinden kurtulması" gerektiğini söyledi ve bu durumu siyasetin bir latifesi olarak nitelendirdi.

Erdoğan'ın açıklamaları, yerel seçimlere yönelik siyasi atmosferi daha da hararetlendirdi. Cumhurbaşkanı'nın eleştirileri, Özgür Özel'in ve CHP'nin siyasi geleceği hakkında tartışmaları da beraberinde getirdi. Önümüzdeki günlerde bu eleştirilerin ve iddiaların, siyasi tartışmalar ve seçim stratejileri üzerinde nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.

Yorumlar