Erdoğan'ın ani Tunus ziyaretinin arka planı belli oldu

Geçtiğimiz hafta programda olmamasına rağmen aniden Tunus'a ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin arka planı belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın ani Tunus ziyaretinin arka planı belli oldu

Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programına katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ani Tunus ziyaretinin arka planını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tunus'a yaptığı ziyaretten bir gün önce Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile bir telefon görüşmesi yaptığını kaydeden Kalın, görüşme kararının görüşmeden bir gün önce alındığını söyledi.

İki mevkidaşın yaptığı görüşmede Libya konusu ağırlıklı bir yer tutması ile iki lider yüzyüze görüşme konusunda mutabık kaldı.

Telefon görüşmesinde Libya için Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'den bir işbirliği talebi gelince, Erdoğan, “Libya bizim de çok yakından takip ettiğimiz, bizi de doğrudan ilgilendiren bir konu. Sizinle bu konuda işbirliği yapmaktan memnuniyet duyarız” diyor ve “Yarın gelelim yüz yüze bu konuları konuşalım” teklifinde bulundu.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinden memnuniyet duyacaklarını dile getirmesinin ardından o akşam ziyaret kararı veriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir sonraki gün Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da aralarında bulunduğu heyetle ertesi gün Tunus’a bir ziyaret gerçekleşiyor.

Görüşmelerin nasıl sonuçlandığı ile ilgili Mehmet Acet'in sorusunu yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Tunus’la Libya konusunda iyi bir işbirliği yapacağız” ifadesini kullandı.

Yorumlar