Erdoğan'dan İslam ülkelerine çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 35. İSEDAK toplantısında konuştu. "Dünya beşten büyüktür" mesajını yenileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam ülkelerini bu çağrıya destek vermeye çağırdı. Erdoğan ayrıca İslam ülkelerine depremle sarsılan Arnavutluk'a insani yardımda bulunma çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan İslam ülkelerine çağrı

İstanbul Kongre Merkezi'nde 35. İSEDAK Toplantısı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi üyelerine seslendi.

"DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR"

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yapısına yönelik eleştirilerini burada da gündeme getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçici üyenin BM Güvenlik Konseyi'nde ne hükmü var, herhangi bir iradesi var mı? Yok. Her şey 5 daimi üyenin hatta bunların içinde bir tanesinin iki dudağı arasında. Bunlar ne derse o, bunun dışında bir şey yok. Kendimizi aldatmayalım, önce kendimize inanalım. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri, daimi üyeleri kastediyorum, beş tanesinin içinde bir tane Müslüman, halkı Müslüman olan ülke de yoktur. İkinci Dünya Savaşı'nın galipleri tarafından inşa edilen bu adaletsiz sistemin ilanihaye devam etmesi mümkün değildir." açıklamasından bulundu.

İSLAM ÜLKELERİNE ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kendi gücünün farkına varması gerektiğini kaydeden Erdoğan, "Kendimizi aldatmayalım, önce kendimize inanalım, şu gördüğümüz teşkilat, sıradan bir teşkilat değil. İslam İşbirliği Teşkilatı olarak, İslam Kalkınma Örgütü olarak gücümüzü fark edelim, kendimizi iyi tanıyalım, iyi anlayalım ve tavrımızı ona göre belirleyelim." dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yapısının sorunlara çözüm getirmediğini kaydeden Erdoğan, BMGK'nın yapısının dünyanın coğrafik ve dini dağılımına göre yeniden yapılandırılması yönünde çağrı yaptı. Erdoğan, bu çağrısı için İslam ülkelerinden destek istedi.

ARNAVUTLUK İÇİN YARDIM ÖNERİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Arnavutluk'ta meydana gelen 6,4'lük depremin ardından 26 ölü ve yüzlerce yaralının olduğunu kaydederek İslam ülkelerine Arnavutluk için yardım çağrısında bulundu. Erdoğan, "Yıkılan binalarla alakalı Arnavutluk'un yanında yer almamız gerektiğine inanıyorum ki bu özellikle İslam Kalkınma Teşkilatımızın da görevi olsa gerek. Bu adımı atmamızın çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu bir kardeşlik görevidir, bu adımı atmakta fayda var." dedi.

Yorumlar