Erdoğan'ın restini değerlendiren Borisov: Telleri yıkar geçerler

Avrupa Birliği'nin Suriye'nin kuzeyinde başlayan Barış Pınarı Harekatı'nı "işgal girişimi" olarak tanımlamasının ardından Erdoğan'dan mülteci resti gelmişti. Erdoğan'ın "mültecileri göndeririz" açıklamalarının ardından Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov açıklama yaptı. Borisov, '50 bin ile 100 bin arasında sınırımıza gelirlerse, ne ben ne de Savunma Bakanı ateş etme emri vermeyeceğiz. Sınırdaki (Bulgaristan-Türkiye) dikenli telleri yıkıp geçecekler' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın restini değerlendiren Borisov: Telleri yıkar geçerler

Türkiye'nin güneyinde batı ülkelerinin desteğiyle oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu bitirmek için bölgede Türk Silahlı Kuvvetler ve Suriye Milli Ordusu tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın Avrupa Birliği tarafından "işgal girişimi" olarak tanımlanmasına Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan tepki gelmişti. Erdoğan, Avrupa Birliğine (AB) operasyonu "işgal girişimi" olarak görmeye devam etmeleri halinde 3,6 milyon mülteciyi gönderebilecekleri uyarısında bulunmuştu. Konuyu değerlendiren Bulgaristan Başbakanı Borisov, sınıra 50 bin ile 100 bin civarında mülteci gelmesi durumunda ateş emri vermeyeceklerini belirtti.

"TELLERİ YIKIP GEÇECEKLER"

50 bin ile 100 bin arasında mültecinin sınıra dayanması halinde ne kendisinin ne de bakanının vur emri veremeyeceğini kaydeden Borisov, "Sınırdaki (Bulgaristan-Türkiye) dikenli telleri yıkıp geçecekler". dedi.

"ANLAŞMAYA UYULMALI"

Başkan Erdoğan ile çok iyi ilişkiler içinde olduklarını kaydeden Bulgaristan Başbakanı Borisov, ülkesi için en önemli hususun AB ile Türkiye arasında var olan mültecilerle ilgili anlaşmaya uyulması olduğunu vurguladı.

Borisov, şu anda Bulgar-Türk sınırında düzensiz göçün "sıfır olduğunu" hatırlatarak, bu nedenle de Türkiye ile yapılan göç anlaşmasının yürürlükte olması konusunda ısrar ettiklerini ifade etti.

Yorumlar