Erdoğan'ın açıklamasının ardından silahlarını satışa çıkardılar

ABD ile yaşanan gerginliğin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık ABD yapımı silahların alınmayacağını kamu görevlileri için yerli yapım silahların kullanılacağını açıklamasının ardından özellikle kamu görevlileri Sig Sauer marka silahlarını elden çıkarmaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın açıklamasının ardından silahlarını satışa çıkardılar

SonHaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD yapımı Sig Sauer silahlarının artık alınmayacağını açıklamasının ardından bu silahların satışı da arttı.

Amerika Birleşik Devletleri ile yaşanan gerilim silah satışlarına da yansımıştı. Türkiye'nin Sig Sauer marka silahların alımı için yaptığı başvuru Amerikan Kongresi'nden geri çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu silahların artık alınmayacağını bunun yerine yerli silahların kullanılacağını açıklamasının ardından eldeki Sig Sauer marka silahlar tek tek elden çıkarılmaya başlandı. Özellikle kamu görevlileri internetteki silah alım satım sitelerine verdiklerini ilanlarla Sig Sauer marka silahlarını elden çıkarmaya çalışıyor. Sitelere verilen ilanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamayı yaptığı 12 Ekim'den itibaren yoğunlaşması dikkati çekiyor.

'Kamu görevlisinden tertemiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 12 Ekim'de valilerle bir araya geldiği bir toplantıda ABD Kongresinin Sig Sauer marka silahların satışının engellenmesine tepki göstererek bu silahların alımından vazgeçtiklerini, yerli silah kullanımına öncelik vereceklerini açıklamıştı.

Satan satana

Silah alım satımının yapıldığı popüler internet sitelerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli silah kullanılacağını söylediği 12 Ekim tarihinden itibaren Sig Sauer marka silahların satışı yoğunlaşmış durumda... Bu satışları yapanların neredeyse tamamı ise kamu görevlisi. 'Kamu Görevlisinden Sıfır', 'Kamu Görevlisinden Tertemiz', 'Kamu Görevlisinden Kutusundan Hiç Çıkarılmamış' başlığıyla satışa çıkarılan ve neredeyse üç haftadır satılmayı bekleyen tabancaların fiyatı modeline göre 10 bin lira ile 25 bin lira arasında değişiyor.

Yorumlar