Erdoğan'dan vize krizine ilk yorum: Türkiye kabile devleti değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'da yaptığı açıklamada, Türkiye ile ABD arasındaki vize krizine de değindi. Erdoğan, kararların üzüntü verici olduğunu ancak Türkiye'nin de bir kabile devleti olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan vize krizine ilk yorum: Türkiye kabile devleti değildir

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile ABD arasındaki vize krizine de değindi. Erdoğan, kararların üzüntü verici olduğunu belirterek, Türkiye'nin bir kabile devleti olmadığını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin askıya alınmasına ilişkin yaptığı açıklamasında, "Bu karar her şeyden önce çok çok üzüntü verici. Yani Ankara'da büyükelçinin böyle bir kararı alarak uygulamaya sokması üzüntü verici. Dışişleri Bakanlığımız yetkilileri konuyla ilgili bunu duydukları anda gerekli girişimlerde bulunmak suretiyle muhataplarını aramışlardır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: "Türkiye bir hukuk devletidir. Her şeyden önce biz bir kabile değiliz, bir kabile devleti de değiliz. Onların açıkladığı metin neyse mütekabiliyet esasına dayalı olarak, ona göre o metnin karşı metnini aynen bizim de Amerika'da büyükelçimiz anında açıkladı. Süreç bundan ibarettir."    

Ayrıca Erdoğan, Moskova'ya da Kırım mesajı verdi. Erdoğan, Ukraynalı mevkidaşıyla yaptığı ortak basın toplantısıda Kırım ilhakına da değindi. Erdoğan, Rusya tarafından yapılan Kırım ilhakını tanımayacaklarını, konunun uluslararası arenada gündemde tutulması için ellerinden gelen bütün çabaları göstereceklerini söyledi. 

Yorumlar

ihsan hani abd stratejik ortaktı yalan sahtekar bu abd zaten suriye ıraktta savaş açmış durumda bize yani düşman ona göre muamele edilsin incirlik derhal kapansın