Erdoğan'dan NATO'ya Suriye telefonu

Son Dakika Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i telefonla arayarak Suriye'de oluşturulması planlanan 'terör ordusu'na asla müsaade edilmeyeceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan NATO'ya Suriye telefonu

Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD'nin DEAŞ ile mücadele koalisyonu öncülüğünde Suriye'nin kuzeyinde bir 'terör ordusu' kuracağına yönelik açıklamalarına Türkiye'nin sert tepkisi devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ulusal güvenliği korumak için her türlü tedbiri alırız. ABD'lilere konuyu her dilde anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefonda görüştü. DEAŞ'la Mücadele Küresel Koalisyonu Sözcüsünün Suriye'nin kuzeyinde 'Suriye Sınır Güvenliği Gücü' tesis edileceği yönündeki açıklamasının gündeme geldiği görüşmede Erdoğan, PYD/YPG terör örgütü güdümündeki SDG komutasında faaliyet göstermesi öngörülen söz konusu türden bir güç oluşturulmasının asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ulusal güvenliği korumak için her türlü tedbiri alırız. Sınırda terör gücü oluşturulmasına seyirci kalamyız" ifadesini kullandı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Müttefikler arasında açık diyalog önemli" dedi.

Yorumlar