Erdoğan'dan muhalefete: IMF, sizi muhatap alacaksa makamınızda ziyaret etsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin IMF ile gizli görüşmeleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, görüşmelere karşı olmadığını belirterek, "IMF, sizi muhatap alacaksa makamınızda ziyaret etsin" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan muhalefete: IMF, sizi muhatap alacaksa makamınızda ziyaret etsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve İyi Parti yetkililerinin IMF heyeti ile Ankara'da bir otelde görüşmesini değerledirdi. "Kimden neyi kaçırıyorsunuz?" ifadesini kullandı. "IMF'nin temsilcileri sizi muhatap alacaklarsa, gelsinler makamınızda ziyaret etsinler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben niye görüştüler diye de bir derdin içerisinde değilim. Görüşmüşler, görüşmemişler o ayrı bir konu. Tamam da kimden neyi kaçırıyorsunuz? Bu noktada kaçmaya gerek yok ki. Bir defa IMF'nin temsilcileri size hakikaten muhatap alacaklarsa gelsin sizi makamınızda ziyaret etsin. Niye gidip otellerin odalarında, lobilerde ki geçmişte lobileri biliriz, oralarda görüşmeler yapıyorsunuz. Tabi bizi üzen budur. Bunlar, bu milletin kimliğine, kişiliğine yakışan şeyler değil." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretinde gazetecilere açıklamalar yaptı. Tartışmalara neden olan IMF, CHP ve İyi Parti görüşmesini eleştirdi. IMF'ye olan borcun AK Parti iktidarında bitirildiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefet, iktidarı nasıl yaralarız? Nasıl Türkiye'deki ekonomiyi farklı bir şekilde gösteririz? hesabı üzerinden sürekli yalan, iftira atıyor. IMF'nin kapısını ilk çalan İnönü'dür, onların dönemlerinde başladı. Bu zihniyet devam etti ama biz avucumuzda 23,5 milyar dolar borç bulduk. Ondan sonra da süratle dedik ki, biz bu işi ne yapıp edip sıfırlayacağız. 2013 mayısında da sıfırladık, kurtulduk." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Son Haberler

IMF

Yorumlar