Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Yargı sizi de çağırırsa şaşırmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT TIR'ları davasında tutuklanan milletvekili için sokağa çıkan CHP'lilere Anyasanın 138'inci maddesini hatırlatarak, "Eğer yargı burada sizi de çağırırsa şaşırmayın." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Yargı sizi de çağırırsa şaşırmayın

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT TIR'ları davasında devletin gizli kalması gereken sırlarını ifşa ettiği için 25 yıl hapse mahkum edilen Enis Berberoğlu için yürüyüş düzenleyen CHP'ye uyarılarda bulundu. Erdoğan, CHP'lilere Anyasanın 138'inci maddesini hatırlatarak, "Eğer yargı burada sizi de çağırırsa şaşırmayın." dedi. Erdoğan, "138. madde sadece siyasetçiler için çalışmaz. A’dan Z’ye herkes için çalışır. Eğer yargı yarın sizi de davet ederse şaşırmayın" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİM Genel Kurulu’nda konuştu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a yürüyüşünü değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir taraftan biz anayasa devletiyiz diğer taraftan da Anayasanın hükümlerini ayak altına alacak şekilde vatandaşları sokağa dökmek, sokağa çağırmak ne kendilerinin yaranına ne de ülkenin yararınadır. Ama rahmetli Demirel’in dediği gibi, ’yollar yürümekle aşılmaz’. Eğer aşındıracaklarını zannediyorlarsa bu mümkün değil. Bu yolla hukuk elde edeceklerse mümkün değil" şeklinde konuştu. 

Ortada bir vaka olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zira ortada bir vaka var. MİT tırlarının özellikle FETÖ’cü yargı mensupları tarafından durdurularak dünyaya servis edilmesi ,bu işin içerisinde rol alan kişinin bu rolünü bir başka meslektaşıyla paylaşmak suretiyle atttığı adımlar, ülkede ciddi bir skandalın yaşandığı. Bütün bu olaylar olurken bazı STK’larının kalkıp da yargının bu zatla ilgili karara destek çıkıyormuş gibi Anayasanın 138. Maddesini çiğniyor olmasının hiçbir izahı yoktur. Yargıya baskı kusura bakmayın adaletin gelişini sağlamaz Adalet pankartlarıyla dolaşmak adaleti getirmez. Adaleti aramanın makamı Türkiye’de parlamentodur. İstediğin adalet kadar sen de adaletli davran. Başında olduğunuz kurumda ne kadar adalet var.Yasama yürütme yargı, bu üç grubun farklı kurumun birbiriyle olan ilintisi çok önemlidir. Kuvvetler ayrılığına saygı duymazsak, STK’lar saygı duymazsa bir yere varamazsın. Baskı unsuru olma gayreti içerisine girersen unutmayın ki 138. madde sadece siyasetçiler için çalışmaz. A’dan Z’ye herkes için çalışır. Eğer yargı yarın sizi de davet ederse şaşırmayın. Bizim buradaki birliğimiz çok önemli. Kimsenin bunu hırpalamaya hakkı yok. Mübarek Ramazan ayı içerisinde milleti sokağa dökmek suretiyle bu tür yürüyüş doğru değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle: "Kuvvetler ayrılığına bizler saygı duymazsak, sivil toplum kuruluşlarımız saygı duymazsa, o zaman biz bir yere varamayız. Bu konuda söylenecek bir şey varsa bunu söylersiniz ama baskı unsuru olma gayreti içine girerseniz unutmayın ki 138. madde sadece siyasetçiler için çalışmaz, A'dan Z'ye herkes için çalışır ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın."

"(Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü) Eğer yargı bu tür baskılar altında kalırsa, biz yargıdan adaleti nasıl bekleyeceğiz? Ve ürkeklik, yargıya baskı, kusura bakmayın, adaletin gelişini sağlamaz. Öyle elde 'adalet' pankartlarıyla dolaşmak da adaleti getirmez. Eğer adaleti arıyorsan, adaleti aramanın makamı da yeri de Türkiye'de parlamentodur ve parlamentoda kürsüde ne diyeceksen adalet uğruna de, orada bunu dile getir, söyle ama istediğin adalet kadar sen de adaletli davran, acaba başında olduğunuz kurumda ne kadar adalet var? Önce ona bak."

"15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'na gelip oradan hemen bir araçla Bakırköy Belediye Başkanı'na sığınan ve onun evinde o gece misafir olan kişi bu defa 'ben tankların üzerine çıkarım, tankların önünde dururum' derken o gece neyin üzerine çıktığı belli olmuştur, nereye sığındığı da belli olmuştur."

BELGELERİ EKREM DUMANLI KILIÇDAROĞLU'NA VERMİŞTİ İDDİASI

Öte yandan MİT TIR'ları davasının kaynağı olarak gösterilen belgelerin kapatılan Zaman Gazetesi'nin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği iddia ediliyor. Eğer iddia doğru çıkarsa savcılar konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu da ifadaye çağırabilir. 

Yorumlar