Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'yerli silah' cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'yerli silahımız yok' şeklindeki açıklamasına sert tepki göstererek, "Top seslerinde de haberi yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'yerli silah' cevabı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yerli silah sahibi olmadığını ileri süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi. 

AK Parti Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: Türkiye'nin savunma sanayiinde geldiği yeri küçümseyen sözler sarf ediyorlar.  Her gün televizyonlarda sabahtan akşama kadar yayınlanan Zeytin Dalı operasyonunu da mı bu adam izlemiyor. Askerlerimizin ellerindeki yerli silahları da mı görmüyor? Toplarımızın sesini de mi duymuyor? Çok namlulu roket atarlarımızın görüntüsünden de mi etkilenmiyor. Silahlı İHA'larımızdan da mı heyecan duymuyor. 'Sen bir delikli tüfek yapamazsan, nasıl savaşacaksın' diyor. Gaflete bak ya, zavallılığa bak. Onlar sizin ecdadınızız veya sizinkilerin zamanına ait olan bir süreçti. Türk malı zırhlı araçlarımız da mı bu zata bir şey ifade etmiyor. 

TARİH DERSİ VERDİ

Neymiş, 'Osmanlı hiçbir şey üretmemiş'. Bunun adı idrak tutulması değilse, düpedüz yalancılıktır, iftiradır. Bu zata hızlı ve özet tarih dersi vermek... İstanbul'da Tophane diye bir semt var. Yalnız, Kağıthane'yi Kağıttepe'ye çevirdiği gibi buraya da Tophane yerine Toptepe demeye kalkmasın. Buranın adı 500 yıldır Tophane. Acaba isminin nereden geldiğini biliyor mu? Buradan kurulan dökümhanelerde devrin en gelişmiş topları üretiliyordu. Fatih Sultan Mehmet Han bizzat kendisi top tasarlayan ve inşa ettiren bir savunma sanayii dehasıydı. 18. yüzyılda yeni bir atakla İstanbul ve çevresinde pek çok modern silah fabrikası kurulmuştur. MKE 1950'de bu isimle faaliyete geçmiştir. Ondan önceki ismi Askeri Fabrikalar Umum Müdürlüğü. Osmanlı'daki son ismi İmalatı Harbiyei Umumiye Müdürlüğü. Üstelik bu kurum en büyük atağını CHP döneminde değil, Demokrat Parti döneminde yaşamıştır. Bunun zihniyetinin ceddi olan takım değil. Onların verdiği bir şey yok. Bu dönemde tarım sektörü başta olmak üzere ülkemizin ihtiyaç duyduğu diğer alanlarda da üretime yönelmiştir. 

Yorumlar

ihsan türkiye düşmalığı kılıçtaroğlunun gözünü bile kör etmiş o topları bile görmüyor
ihsan bu kılıçtaroğlu ne türk nede Müslüman sapığın teki chp bundan en kısa zamanda kurtulmalı