Erdoğan'dan ABD'ye: Bu iş üç beş helikopter uçuşuyla olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeyinde oyalamakla suçlanan ABD'ye sert tepki göstererek, "Bu iş üç beş helikopter uçuşuyla olmaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan ABD'ye: Bu iş üç beş helikopter uçuşuyla olmaz

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan Suriye’nin Haseke iline bağlı Resulayn ilçesinde teröristlerin kazdığı tünellere ABD tarafından getirilen zırhlı kulübeler yerleştiriliyor.

ABD’nin Irak üzerinden TIR'lar ile gönderdiği zırhlı kulübeler, Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan PKK/PYD’nin denetimindeki Resulayn ilçesine ulaştı.

ABD, dün akşam saatlerinde Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından yaklaşık 55 tırlık sevkiyat yaptı.

Kepçe yardımıyla kazılan tünel ve hendeklere bu zırhlı kulübeler yerleştiriliyor.

PKK/PYD’li teröristlerin hazırladığı tünel ve hendeklerde çok amaçlı olarak kullanmak üzere yerleştirdiği zırhlı kulübelerin Türkiye’nin Fırat'ın doğusuna yönelik olası operasyonunda lojistik destek merkezi ve silahlı mücadele için kullanılacağı öne sürüldü.

SINIRDA HAREKETLİ DAKİKALARIN YAŞANDIĞI SIRADA ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Sınırda hareketliliğin yaşandığı saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve beraberindeki heyeti kabul etti. Burada konuşan Erdoğan, "Şu an hem ülkemizin hem bölgemizin hem de Suriyeli mültecilerin geri dönüşüne en büyük engel PKK ile onun uzantısı olan YPG gibi terör örgütleridir. Etnik temizlik yapan, bölge halkını göçe zorlayan, Türk vatandaşlarının can ve mal güvenliğini tehdit eden bu yapı muhakkak tehdit unsuru olmaktan çıkarılmalıdır. 50 bine varan tırla, buradaki terörist gruplara araç gereç, mühimmat gönderilmesi bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. ABD'den beklentimiz terörle mücadelemizde ve sığınmacıların evlerine dönebilecekleri güvenli bölgeler oluşturma çabamızda yanımızda olmaları" dedi.

ABD'Lİ KOMUTANLAR TÜRKİYE'YE GELİYOR

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bugün yaptığı son dakika açıklamasında, "ABD Avrupa Kuvvetler Komutan Yardımcısı Korgeneral Stephen M.Twitty ve ABD Merkez Kuvvetler Komutan Yardımcısı Korgeneral Thomas W.Bergeson başkanlığındaki ABD askerî heyeti, temaslarda bulunmak üzere bugün Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nı ziyaret edecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya İnönü Üniversitesi'ndeki Önder İmam Hatipliler Buluşması'nda ABD ile başlatılan ortak devriyeler hakkında ilk kez konuşmuştu. Erdoğan buradaki sözlerinde, "Bu iş öyle 3-5 helikopter uçuşuyla, 5-10 araç devriyesiyle, göstermelik birkaç yüz askerin bölgede bulunmasıyla olacak iş değildir. Orada 1 milyon kişiyi iskan edebilmek için şehirleri ve kırsalıyla tüm bölgeyi fiilen güvenli hale getirmiş olmalıyız" demişti.

Yorumlar