Erdoğan'a dil uzatan Davutoğlu'nun prensi geri adım attı

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi'nin en genç kurucu üyelerinden biri olarak bilinen İsmail Günaçar, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözlerinin ardından geri adım attı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'a dil uzatan Davutoğlu'nun prensi geri adım attı

AK Parti'den istifa eden eski başbakan Ahmet Davutoğlu, tarafından kurulan Gelecek Partisi'nin kurucuları arasında yer alan İsmail Günaçar, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında isim vermeden küstah ifadeler kullandı.

Ankara Bilkent Otel'de yeni kurulan partisinin resmi tanıtımını yapan Davutoğlu'nun ekibinde yer alan 22 yaşındaki İsmail Günaçar, gazetecilere yaptığı açıklama sırasında kendisine yöneltilen bir soruya alakasız bir cevap vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik küstah ifadeler kullanarak Erdoğan'ın diploması olmadığını ima eden Günaçar, çark etti.

Günaçar, gazetecilerin "Sence Davutoğlu'nun farkı ne olacak?" sorusu üzerine "Davutoğlu bilime önem veren birisi, en azından diploması var kendisinin. Bizim gençlerimize sahip çıkan ve dünyaca tanınan biri olduğu için bize liderlik yapabilecek birisi" ifadelerini kullanmıştı.

Siyasete atıldığı ilk gün "Yaşından büyük sözler kullanıyor" yorumuna neden açıklamalarda bulunan İsmail Günaçar'ın dile getirdiği bu sözler tepkilere neden oldu. Yeni kuralan parti yönetimi tarafından da uyarılan Günaçar, açıklama yaparak sözlerinden geri adım attı.

ÇARK ETTİ

Twitter hesabından açıklama yapan Günaçar, "Büyük onur ve heyecan yaşadığım bir anda; bilime önem verme, akademik kariyer sahibi olma ve en önemlisi liyakat ve ehliyet anlamında kast ettiğim “diploma” kelimesi, benim Sn. Cumhurbaşkanına yönelik herhangi bir ifadem olmamasına rağmen bağlamından koparılarak linç başlatıldı" dedi.

Yorumlar

İsmail Acar Bunun gibi yeni yetmeler daha neyin ne olduğunu bilmeden ileri geri konuşuyorlar baba parasıyla yurt dışında okumuş hayattan ve yaşamdan haberi olmayan ağzı süt kokan bebe sen kimsin kalkıp Türkiye Cumhuriyeti devletini dünyada söz sahibi olmasını sağlayan dünya siyasetinde söz sahibi yapan liderin adıdır Recep Tayyip Erdoğan
Veysel Liyakat ve diplomaya verdiğin önemi bilmemde liderin gibi kıvırmakta mahirsin vesselam
Ismet Turkiye cumhurbaskanina saygısızlık bütün turkuyeye yapılmıştır terbiyesiz adamlar