Erdoğan, Yunan Başbakanı Miçotakis'i reddetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in arabulucu devreye sokarak görüşme teklifini reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Yunan Başbakanı Miçotakis'i reddetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in arabulucu kullanarak yaptığı görüşme teklifini geri çevirdi. Erdoğan, Yunan başbakanının, Libya konusunda darbeci Hafter'den yana tavır alarak onu Atina'da ağırlamasına tepki olarak teklifi kabul etmediğini söyledi. Yunanistan hükümeti, Türkiye ile Libya arasında yapılan Akdeniz kıta sahanlığı anlaşmasına tepki olarak darbeci Hafter ile irtibata geçerek anlaşmayı boşa çıkarmaya çalışmıştı. Yunan Dışişleri Bakanı Libya'ya giderek darbeci Hafter ile görüşmüş, sonrasında Hafter de Atina'ya davet edilerek birlikte pozlar verilmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada Yunan başbakanı Miçotakis ile ilgili olarak şunları söyledi: 

Niye Miçotakis, Hafter’i Yunanistan'a çağırdı? Sadece bizi tahrik etmek için çağırdı. Bu akşam ismini vermeyeceğim bir tane lider “Miçotakis sizinle tekrar arayı düzeltmek istiyor” dedi. “Nasıl bir iş bu? Hem benimle arayı düzeltmek istiyor öbür taraftan da gidiyor Hafter’i Yunanistan'a çağırıyor. Böyle saçmalık olur mu?” dedim. “Sen ona söyle, öncelikle bir defa bu yanlıştır, düzeltsin, ondan sonra bizim görüşmemiz kolaydır” dedim. Maalesef bu tür sorunları yaşıyoruz.

Yorumlar