Erdoğan tepki göstermişti, Ziraat Bankası Simit Sarayı'nı almaktan vazgeçti

Simit Sarayı'nın yüzde 51 hissesini devralmak için Rekabet Kurulu'na başvuran Ziraat Bankası kamuoyunda oluşan tepki ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından başvurusunu geri çekti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan tepki göstermişti, Ziraat Bankası Simit Sarayı'nı almaktan vazgeçti

Ziraat Bankası'na bağlı olan Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Simit Sarayı'nın yüzde 51 hissesini devralmaktan vazgeçti.

Rekabet Kurulu'na Simit Sarayı'nın yüzde 51 hissesini almak için başvuran Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından yaptığı başvuruyu geri çekti. 

Çoğunluğu özel bankalara olmak üzere 500 milyon doların üzerinde kredi borcu olduğu belirtilen Simit Sarayı’nın çoğunluk hisselerinin Ziraat Bankası'nın girişimi tarafından satın alınması girişimi, kamuoyundan gelen yoğun tepkiler sonrası rafa kaldırıldı.

Ziraat Giriş Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nun Simit Sarayı'nın yüzde 51 hissesini satın alacağını duyduğu anda Ziraat Bankası genel müdürünü aradığını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel müdürün kendisine "Bir ara gündeme geldi ama böyle bir şeyi şu anda düşünmüyoruz" dediğini aktardı. Erdoğan, "Zaten Ziraat Bankası değil, Ziraat Bankası’nın girişim sermayesi şirketi… O tablo şu anda bu seyirde” dedi.

Bir gazetecinin “Sizin tasvip etmediğiniz bir şey mi?” sorusu üzerine ise Erdoğan,  “Hayır. Benim bunu tasvip etmem mümkün değil. Geçmişte kamu bankalarının görev zararı olayları sebebiyle nasıl battığını hatırlayın; bütün kamu bankaları görev zararı adı altında çökertilmişti” yanıtını verdi.

Erdoğan’ın bu açıklaması ve kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesini devralmak için Rekabet Kurumu’na yaptığı başvuruyu geri çekti.

Ziraat’in başvurusunu çekmesinin ardından Rekabet Kurumu başvuruyu sitesinden kaldırdı.

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan açıklamada, mevcut hissedarlar arasında yapılacak hisse devirleri ile Simit Sarayı sermayesini temsil eden payların yaklaşık 20.7 milyon adedinin Kavukçu Yapı tarafından Ziraat Girişim Sermayesi’ne devredileceği belirtiliyordu.

Erdoğan daha önce de kamuoyundan yükselen tepkiler sonrası AK Parti tarafından hazırlanan ve termik santrallere filtre zorunluluğunun iki yıl ertelenmesini öngören düzenlemeyi veto etmişti.

Yorumlar

şahin aslan CHP yi takdir ve tebrik ediyorum ülke için hainlik seviyesindeki olayların üzerine gittiği ve halkı bilinçlendirdiği için.AK parti yönetimi ve iktidarın hidroelektrik üretim tesisleri filtreleri ve simitçi ortaklığı gibi başka büyük yanlışlar yapmamasını halkını ve halka ait kamu bankalarını korumasını ümit ediyorum