Erdoğan: Sorsan fethin anlamını bilmezler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un fethine işgal, yağma, talan demek isteyenlere sert çıkarak, "Sorsan fethin anlamını bilmezler" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Sorsan fethin anlamını bilmezler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethiyle ilgili işgal, talan ve yağma ifadelerini kullananlara tepki göstererek, "Sorsan fethin anlamını bilmezler" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da üçüncüsü açılan acil durum hastanesinin açılışında konuştu. Konuşmasında, son günlerde İstanbul'un fethiyle ilgili tepki çeken açıklamalarda bulunanlara sert çıktı. 

"Son günlerde bazı kendini bilmezler çıkıp fethi işgal olarak tanımlamaya çalışıyorlar." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ecdadımız fethi sadece toprakların ele geçirilmesi değil asıl gönüllerin kazanılması olarak görürdü. Fetih açmaktır, fetih gönülleri özellikle kazanmaktır ama bunlar bunu bilmezler. 

YUNANİSTAN'IN AYASOFYA AÇIKLAMASINA CEVAP

Ayasofya dini bir husumetle yerle yeksan edilmek yerine daha da güzelleştirilerek fetih hakkı olarak Müslümanların hizmetine sunulmuştur.

Şu anda Atina'da bizim bir tane camimiz yoktur. Hepsi yerle yeksan edilmiştir. Biz İstanbul gibi bir şehirde böyle bir yola gitmedik. Hükümete geldiğimizde sadece 460 eserin restorasyonunun yapıldığını gördük. Biz 18 yılda 5 bin 60 eseri restore ederek milletimizin ve insanlığın hizmetine sunduk.

Osmanlı ve Türk coğrafyasında toplam 120 eseri restore ettik. Arşivlerimize sahip çıkarak 12 milyon belgeyi dijital ortama taşıdık. İstanbul'da kendi haline terk edilmiş pek çok eseri Cumhurbaşkanlığı bünyesine katarak hem restore ettik hem de aktif olarak kullanılır hale getirdik. İnşallah bu eser hem ecdadın hatırasını yaşatarak hem de bölge halkına şifa dağıtarak asırlar boyunca ayakta kalmayı sürdürecektir.

Yorumlar

sorsan kültür bakanını kim atadı desen ben atamadım der.işgal lafını atadığı kültür bakanı kullanıyor.
geçin bunları yemiyoruz anlamını bilmemek istismarını yapıp oy devşirmekten daha iyi bir durum.