Erdoğan: NATO kendini güncellemeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 70. yılını kutlayan NATO'nun liderler zirvesi için İngiltere'nin başkenti Londra'ya hareket etti. Erdoğan, Londra'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: NATO kendini güncellemeli

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek olan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Londra'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

NATO'nun günümüzün tehdit önceliklerine göre kendini güncellemesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine karşı ilkeli ve kararlı duruş sağlanmasını temin edecek bir değişimi NATO'ya üye ülkelerle gerçekleştirmek zorunda olduklarını kaydetti.

"BİRLİĞİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ"

Üye ülkelerin NATO'ya alternatif aramak yerine birliği ortak tehditler karşısında daha güçlü kılacak çalışmalar içinde olmalarını beklediklerinin altını çizen Erdoğan, Türkiye'nin DEAŞ ile Suriye'de göğüs göğüse mücadele eden ve örgütü bozguna uğratan tek ülke olduğunu belirtti.

Erdoğan: "Bizim terör örgütü olarak telakki ettiğimiz ve kendileriyle terör mücadelesi verdiklerimizi, bizim NATO'daki dostlarımız eğer terör örgütü olarak kabul etmezse, kusura bakmasınlar, orada atılacak her türlü adımın karşısında oluruz." dedi

Yorumlar