Erdoğan: İşini yapamayan Bürokrat istifa etsin

Son zamanlarda bürokratik işlerle ilgili kulağına çok fazla şikayet gelmeye başladığına dikkati söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşini doğru yapamayacak bürokratlara buradan açıkça ilan ediyorum, versinler istifalarını çeksin gitsinler" dedi. Erdoğan ayrıca, "Tel Rıfat'ı kısa sürede kontrol altına alıp, harekatı hedefine ulaştıracağız" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: İşini yapamayan Bürokrat istifa etsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'da AK Parti 6. Olağan Kongresi'nde partililere hitap etti. Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgi veren Erdoğan, "Tel Rıfat'ı da kısa sürede kontrol altına alıp, harekatı hedefine ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Trabzon'un tüm ilçelerindeki, mahallerindeki vatandaşlarıma selamlarımı iletiyorum. Trabzon bugün bambaşka.Dışarıda da salonun 3-4 katı kalabalık var. Trabzon'a 16 Nisan'da bize verdiği destek için en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.

"2019 seçimlerinde Trabzon Karadeniz gibi coşacak"

Biliyorsunuz önümüzde 2019 seçimleri var. Üç seçim yaşayacağız. Bu üç seçime de hazır olmamız lazım. Trabzon sadece Trabzon değil. Türkiye'de de Trabzonlu var, her yerde dağılmış. Hep birlikte bir çalışmayla seçimde sandıkları patlatacağız inşallah.

Trabzon, 2019'da Karadeniz gibi coşmazsa bizim kimseye diyecek bir sözümüz kalmaz.

Bundan 9 yıl öncesinde Türkiye çok büyük bir acı yaşadı. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu minnetle anıyoruz.

"Yazıcıoğlu yaşasaydı bizimle omuz omuza olurdu"

Bugün 25 Mart, 9 yıl önce bugün Türkiye çok büyük bir yürek acısı yaşadı. BBP kurucusu ve genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimizi bir kez daha rahmetle, hasretle yadediyorum.

Kendisi yaşasaydı eminim ki 15 Temmuz ve sınır ötesi operasyonlarımız başta olmak üzere, son yıllarda attığımız tüm adımlarla bizimle birlikte omuz omuza mücadele ederdi. Şu anda onun varisi olan arkadaşlarımız da bizimle beraber yürüyorlar. Sağolsunlar.

Muhsin Yazıcıoğlu vatan ve millet aşığı bir dava adamıydı. Milliydi, yerliydi. Böyle bir insan hayatta olsaydı 15 Temmuz'da darbecilere karşı bizimle omuz omuza mücadele verirdi. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatımızdaki başarımızdan bizim kadar o da aynı heyecanı duyardı. Yokluğunu hissettiğimiz rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu kardeşime bir kez daha Rabbimden rahmet niyaz ediyorum.

"24 saati 48 saat gibi yaşamak zorundayız"

Yorulmaktan şikayet edemeyiz. Yorulmak yok. Durmak yok, yola devam. Günün 24 saatini 48 saat gibi yaşamak mecburiyetindeyiz ki milletimize verdiğimiz sözü tutabilelim.

Biz Ferhat'ız milletimi Şirin. Dağları deldik milletimizle birleştik. Bizim dağları nasıl deldiğimizi Trabzon çok iyi bilir.

"İşini yapamayan Bürokrat istifa etsin çeksin gitsin"

Samsun'dan Sarp'a aradaki tüm tüneller Karadeniz'in dili. Onlar konuşuyor zaten. Bizim anlatmamıza gerek yok.

Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladı. Buradan açıkça ilan ediyorum; görevini layıkıyla yapamayan hiç bir bürokrat bulunduğu makamı boşuna işgal etmesin. İstifasını versin çeksin gitsin.

Tekeden bile süt çıkartırız elhamdülillah. Bizi kötü komşularımız mal sahibi yaptı. Eğer bunlar olmasaydı Afrin'de bu başarıyı yakalayamazdık. Şimdi Afrin'de de durmak yok yola devam.

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı

Buraya girerken son durum nedir bir öğreneyim dedim. Bugün itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 747.

Son 15 yılda çok büyük işler yaptık. İnşallah 2019'da da yeni dönemi hayata geçirecek, Türkiye'yi şahlandıracağız.

Akçabat'ta yeni üniversite müjdesi

Trabzon'a çok büyük yatırımlar yaptık. Şimdi Trabzon'a bir devlet üniversitesi daha kuruyoruz. Akçabat'ta kurulacak bu üniversite ile Trabzon yüksek öğretimde yepyeni bir boyut kazanmış olacak.

Avni Aker Stadı yerine yepyeni bir şehir parkı ve hem takımın hem şehrin geçmişini sergileyebileceğimiz bir müzeyi orada kurmuş olacağız.

Trabzon'a spordan sağlığa her alanda çok büyük yatırımlar yaptık. Şimdi sıra 900 yatak kapasiteli yeni bir şehir hastanesinde.

"Zigana Tüneli, Trabzon'un geleceğine damga vuracak"

Yatırım bedeli 4 katrilyon olan 22 yol projesinin yapımı devam ediyor.

Sahil yolundan stadımız kadar olan yol sıkıntısını da önümüzdeki yıla kadar nihayete erdirmeyi planlıyoruz.

Zigana Tüneli de Trabzon'un geleceğine damga vuracak projelerden biridir. Bunu da inşallah önümüzdeki yıl bitiriyoruz. Erzincan-Trabzon arasındaki yeni demir yolu da şehrin cazibesini artıracak bir proje.

"Bu Mehmetçiği kimse tutamaz, karşısına çıkanı gömer"

Sizin bu arzunuz isteğiniz olduğu sürece cephedeki Mehmetçik'i kimse tutabilir mi? Tutamaz. Karşısına çıkanı gömer. Ve gömdü de. Nerede düşman bulduysak gömdük. İçeride de, dışarıda da...

Bay Kemal, başka yerlerde geziyor. Biz arazide geziyoruz. Farkımız bu.

Türkiye'nin ilk yeşil endüstri bölgesini Trabzon'da kuruyoruz. özel sektöre bu alanda cazip fırsatlar sunacağız.

(Reis bizi Münbiç'e götür, Afrin'den bir şey anlamadık- pankartı üzerine) İnşallah sizi götürmeye gerek kalmadan çözeceğiz.

"Bunların derdinin terörle mücadele olmadığını görünce sahaya girdik"

Bu ülkeyi bölmek için kullanmadık araç bırakmadılar. Suriye'de hayatta kalma mücadelesi veren Türkmen kardeşlerimize yardım için gönderdiğimiz TIR'ların görüntüsü ile bizi köşeye sıkıştırmaya çalıştılar. bunu yapanlar 5 bin TIR ve 2 bin kargo uçağı dolusu mühimmatı teröristlere teslim ettiler.

Baktık ki bunların derdi terörle mücadele değil, kararımızı verdik sahaya girdik.

"Kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alıp operasyonun amacına ulaşacağız"

Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk darbeyi vurduk. Ardından Zeytin Dalı Harekatı ile terör koridorunu Akdeniz'e bağlama çabasını kestik. Kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alıp bu harekatı amacına ulaştıracağız. Münbiç konusunda bize verilen sözlerin gereğinin yerine getirilmesini bekliyoruz. Amerika'nın bir anca önce Münbiç'in denetimini bölgenin gerçek sahibine devretmesi lazım. Terör örgütü buradan çıkartılmazsa o zaman bu işi biz yapmak mecburiyetinde kalırız.

"Münbiç için verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz"

Muhataplarımızdan Münbiç için verilen sözleri tutmalarını talep ediyoruz.

2016 yılında Obama döneminde her seviyede verilen sözler vardı. Yönetim değişmiş olabilir, devlette sözler bakidir. Bir an önce terör örgütünden Münbiç yönetimi alınıp, gerçek sahiplerine teslim edilmelidir.

Biz, Münbiç'i altyapı ve üst yapısı ile yeniden canlandırır bölge halkının dönmesini sağlarız.

Eğer ABD bunu yapmazsa, bölge halkıyla birlikte biz bunu yaparız. Kimse kusura bakmasın.

"Toprak bütünlüğü denilen yerde terör örgütleri cirit atıyor"

Biz, elbette müttefiklerimize silah doğrultmayız. Ancak düşmanımızı da nerede görürsek affetmeyiz. Aynısı Sincar için de geçerli. Topraklarınızın bütünlüğünde hassassanız teröristlerin ne işi var orada? Teröristlerin cirit attığı yerde toprak bütünlüğünden söz etmek boş iştir."

Yorumlar

ihsan Erdoğan çok haklı bü iş gangren olmuştu benim çalışma bakanlığında 1 dakikalık imza işim 3 ayda çıktı